SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobry den, chcel by som sa spytat ci bude dat dobre zvarat s invertorom beno ondulix 80 metodou tig, nemam si to u nikoho vyskusat preto sa pytam. Dakujem
Co takhle nejdříce trochu hledat??? http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?id=1449
Za málo peněz ještě méně muziky .A jako hračka nebo výzdoba garáže mooc drahej.
http://www.beno-praha.cz/e-shop-detail.php?id=18 to snad není možný co vše se dá nalhat!!!
pokud máš argon (což je docela probém) pak smysluplnej invertor(i když třeskutá čína) tak začíná tady: http://www.bergland24.cz/svareci-techni … or-bwig180
Editoval Honza007 (23-04-2013 21:47:50)
To forum som cital ale nikde som sa nedocital ako sa s nim zvara v metode tig, podotykam ze uz mam kupeny invertor.
Flaša argonu ti ale isto chýba ... Než kúpiš horák, tak si zisti cenu argonu, redukčného ventilu.
tonyx napsal(a):
To forum som cital ale nikde som sa nedocital ako sa s nim zvara v metode tig, podotykam ze uz mam kupeny invertor.
Proč tolik lidí postupuje opačně??? Prvně něco koupí a pak začnou shánět informace, reference a rady. Ale "invertor" (či jiný drek) už má doma. A teď raďte, odborníci. Je to vlastně vaše povinnost !!!
Ja som kupil invertor uz davno so zvaranim metodou mma som bol spokojny, ale chcem tig. Co sa tyka argonu, flase, redukcneho ventila, horaka, mam uz vsetko zajednane. A plnenie nie je az take drahe 8l flasa za 30e.
Tak si to ztady pročti a uprav si ten invertor na TIG . Zas tak velký problém to není . I proto je tato kombinace výrobci běžně vyráběna . Bude to tedy TIG s náškrabem .
Ja by som miesto úprav toho terajšieho radšej odkladal na lepší, vrazí do toho peniaze a zistí, že nemá výkon. TIG bez zapalovania oblúka stráca zmysel, ako núdzové riešenie sa to dá použiť, ale určite nie na stálo. Každá sranda niečo stojí, či horák alebo lepší invertor, pre mna akákolvek zváračka z ktorej sa nedá dostať aspon 150A je k ničomu
Stále tu takmer denne človek môže vidieť že ludia nevedia podla čoho majú zváračku vyberať, každý pozerá len na cenu, ved je to ako s telefonom, za málo grošov dostanem klasickú vysielačku, za viac dotykový display, a ešte za viac dotykový s androidom či iným operačným systémom, a jednoducho taký telefon mi nikdy nenahradí "vysielačka" za 25€
Jestli to má tonyx na hraní , tak mu dokoupení těch pár součástí stačí . Předpokládám , že kdyby se tím chtěl živit , nebyl by tady na foru , nebo by ten odkaz zněl jinak .
Na hranie ? A to vtedy človek nepotrebuje viac ampérov, či podľa čoho sa to rozdeľuje ? To ako ked nemám stavebnú firmu, tak sa mi neoplatí kúpiť vidiový SDS vrták a príklepovú vŕtačku a vŕtam to "príklepkou" z Tesca za 15€ a zázračnou sadou vídiových vrtákov za 1,99€, ktoré sa zatupia pri vŕtaní do polystyrenu ?
Miesto toho aby tu neznalá osoba bola nasmerovaná na správnu cestu tu dostáva radu ako zostať na tej zlej.
Zapalovať oblúk škrtaním o materiál znamená poškodzovať elektródu a potom aj tak horí oblúk, niekde do boku
bobobo napsal(a):
Jestli to má tonyx na hraní ....
Cena: 3.990,- Kč vč. DPH
Vložit do košíku Počet ks:
Parametry výrobku
Max. příkon (kVA): 1,6
Síťové napětí (V): 1 x 230
Chlazení ventilátorem: ano
Frekvence (Hz): 50 - 60
Napětí bez zátěže (V): 60
Rozsah svářecích proudů (A): 5 - 100
Teplotní pojistka: ano
Jištění, pomalá pojistka 100% (A): 16
Hmotnost (kg): 3,4
Rozměry ŠxHxV (mm): 150x295x190
Průměr elektrody (mm): 1,5 - 2,5(3,2)
Typ elektrody (ER - OK): všechny
Zatížení DZ:
100 % 80 A
60 % 90 A
35 % 100 A
Na práci to asi nebude
Dakujem ale nikto mi neodpovedal na moju otazku.
Dostal si odpoved, ten invertor čo máš predaj, alebo si ho nechaj, a na zváranie TIG-om si kúp výkonnejší, ktorý má bezdotykové zapalovanie oblúka.
Pri zváraní metodou TIG sa postupuje pomaly, maximálny zvárací prúd 80-100A nie je nič moc a tá tvoja zváračka by sa asi rýchlo prehrievala
Vyššie som ti písal že zapalovať oblúk škrtaním znamená ničiť hrot elektrody, a pri jeho poškodení horí oblúk kade tade. Za dalšie to chce normálny horák, elektromagnetický ventil pre plyn, k tomu potrebuješ elektroniku pre dofuk ... Ajajáááj
Neviem čo stoja tie úpravy ktoré si tu dostal ako radu, ale určite to nie je 100Kč, kludne si ho uprav , ale prvé na čo narazíš bude nízky výkon, keby lepší invertor stál nehorázny peniaz , ale nestojí. Za najlacnejšiu dáš 2x tolko ako si dal za tú čo máš teraz...
Stále sa to tu opakuje, ludia pozerajú len na cenu a nie na požadované parametre, lebo ani sami nevedia aké potrebujú, to je ako si kúpiť najlacnejšiu Fabiu s HTP a čudovať sa prečo to nejde 200km/h ako Fabia RS
Odpověď : pokud budeš svářet materiály do tloušťky 1mm , tak ti stačit bude . Stačí ?
Ja budem zvarat nerez. rury hrubky 1,5mm.
Kup si to internetově a máš týden na zkoušení . Jestli už máš podnikatelský záměr , tak si kup i podnikatelské vybavení .