SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
tony69 napsal(a):
raději si připlať a pořiď tento podavač http://www.aek-svareci-technika.cz/zboz … -CWF-410-S(4x4)
to bol vtip alebo si to myslel vazne ? ved cela ta zvaracka nebude mat taku hodnotu...
dneska mi prišiel podavač drôtu. sice je to ten čínsky plastovy podavač ale ide celkom dobre da sa naňom vymeniť motor lebo mam jeden 24V z tlačiarne a je celkom silný.
Plastový podávač je šetrenie na nesprávnom mieste, aby to v konečnom dôsledku za pár mesiacov nestálo obyčajný plastový + drahší poctivý, miesto čoho mohol byť jeden 4 kladkový poriadny
no nevim pokud svarecka nebude mit hodnotu jednoho slusneho podavace dratu tak jestli se fakt nevyplati koupit neco hotove na bazaru a mozna to bude i lepe svaret ...a hlavne kupovat plastovy podavac ktereho se majitele einhellu apod zbavuji jako prvni veci nevim nevim ....
JanoL ale nechce kupovat hotovu masinu alebo prerabat staru chce si postavit vlastny stroj,obdivujem ho ze sa do toho pustil ja by som siel inou cestou
ivko napsal(a):
Plastový podávač je šetrenie na nesprávnom mieste, aby to v konečnom dôsledku za pár mesiacov nestálo obyčajný plastový + drahší poctivý, miesto čoho mohol byť jeden 4 kladkový poriadny
no právě taky si to myslím... a "pavol.sk" psal jestli to byl vtip ( asi vůbec neví oč se jedná)
U low-cost svářeček je s těma podavačema hlavně problém v jejich regulaci. Jsou regulovaný triakem a to nemá sílu na nízký otáčky, když se to předělá na PWM, tak to šlape obstojně. Já mam malej plastovej podavač, 3m hořák s novým pořádným bowdenem od binzelu, 0,8mm drát a nemívam problém že by mi posuv kolísal.
To že je to regulovaný triakem neznamená,že je to špatně.Záleží na způsobu řízení a řešení zpětný vazby.
mám původní regulaci, původní podavač v malé svářečce SGA170 a jsem docela spokojen. Na karosařinu je ideální a pokud se tomu podavači dá trochu péče, zvládá to normálně...
v podstatě se nenaplnilo nic, čeho jsem se zpočátku před nákupem bál, prostě do dobře funguje, víc nečekám (stejně jako to, že s tím provařím 15mm plocháč najednou :-) ).
takže už som nakúpil ďalšie veci už mi chýba len horák, previť trafo a doska s elektronikou ktorú som už navrhnul v cadsoft eagle a dosky sú pripravené na leptanie
tony69 napsal(a):
ivko napsal(a):
no právě taky si to myslím... a "pavol.sk" psal jestli to byl vtip ( asi vůbec neví oč se jedná)
ani ja by som nechcel mat a ani nemam v zvaracke plastovy podavac ale davat do samodomo zvaracky stvorkladku je totalna hovadina,to je to iste ako kupit na 30 rocne auto pneumatiky za 500 eur...
Jestli to chce dělat jako koníčka, proč ne. Discovera si taky dělal svoji svářečku, ale použil hotové značkové komponenty.
Pech: ještě že rozumím legraci. :-) To myslíte vážně, že svářečkou Einhel SGA 170 provaříte plocháč 15mm? Není to překlep, nemá tam být 5mm?
aký horák by ste mi doporučili ? chcem to čo najlacnejšie ak má dakto na predaj tak kúpim ďakujem za pomoc zajtra dám ďalšie fotky
pavol.sk napsal(a):
tony69 napsal(a):
ivko napsal(a):
ani ja by som nechcel mat a ani nemam v zvaracke plastovy podavac ale davat do samodomo zvaracky stvorkladku je totalna hovadina,to je to iste ako kupit na 30 rocne auto pneumatiky za 500 eur...
No ked si človek spočíta kolko stojí plastový podavač, k nemu pripočíta neskôr zakúpenú dvojkladku , tak to beztak prekročí cenu 4 kladky
Horák kupuj značkový, ideálne taký na ktorý bezproblémov zoženieš diely, Binzel predávajú takmer v každej zváracej technike, tie najlacnejšie stoja +- 70€
Lepšie horáky sú tie kde sa dá predna časť natáčať, ale treba si priplatiť... Iný ako Binzel či Trafimet by som nekupoval, lebo by to bolo znovu šetrenie na nesprávnom mieste
Editoval ivko (19-04-2013 20:16:13)
ivko...ja neviem ci si cital co vlastne JanoL sklada ake bude mat podla teba ta zvaracka vlastnosti a parametre ? bude to vyslovene hobby stroj, hobby stroj to je podla mna nieco okolo 300/500 eur neviem o ziadnom vyrobcovy ktory by na take daco daval 4kladku na co by tam asi tak bola ????? viem aky je rozdiel medzi 2 a stvor ale bol by to tam len zbytocny luxus mam dva stroje v oboch su 2 kladky celokovove a nikdy som s nimy nemal najmensi problem horaky su oba binzel este raz pripominam ze sa snazi zlozit daco na domace zvaranie nejde s tym podnikat
asi idem kúpiť tento horák http://www.zvaracka.eu/horak-migmag-mb-15-3m-p-526.html lebo je lacný viem že to nie je žiadny luxus a neni to značkové ale na doma mi to určite úplne stačí. Pripomínam že ja zvarím niečo len raz za čas ale zváranie ma baví
Editoval JanoL (19-04-2013 22:03:47)
Varok: při vší úctě jsi větu nepochopil. :-) Napsal jsem, že od malé svářečky nečekám, že provaří 15mm, proto když jí požívám v souladu s jejími vlastnostmi, jsem s ní zcela spokojen :-)
ten hořák s otočným koncem mám na unimigu - v podstatě jsem pro to otáčení nenašel využití a chápu to spíš jen jako způsob uchycení oblouku bez nutnosti demontáže střev z rukojeti hořáku.
Editoval pech. (19-04-2013 23:00:58)
Aha, tak já už jsem psal, že mám dlouhé vedení.
JanoL: jestli nechcete dávat velké peníze za hořák, zkuste se kouknout na aukro nebo podobně. Občas tam prodávají i nové hořáky za příjemnější ceny než v obchodech.
Editoval varok (20-04-2013 08:59:03)
Tu je ten moj podavač za 70€ postovnym : [/url]
to nevypadá špatně, motor je velkej dost, kladka má nastavení, není tam planžeta, je to na iso...
Plastu bych se za každou cenu nebránil, však plastový podavač, byť 4kladku, mají i 400A Froniusy.
atishajn napsal(a):
Tu je ten moj podavač za 70€ postovnym
za 2400 cca jsem měl z polska celokovový podavač čtyrkladku (a to poštovné vyšlo skoro na 500)
atishajn napsal(a):
Tu je ten moj podavač za 70€ postovnym : http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … odavae.jpg[/url]
to jsi ten podavač sehnal draho, podle aktualniho kurzu eura je to 1880,- kč na vebu omicron ho lze obědnat i z poštovnym za 1500,-kč
vyzerá to tak že trafo nejdem navíjať ale Drakoush mi za odvoz a pár drobností trafo z cočky daruje
alll napsal(a):
atishajn napsal(a):
Tu je ten moj podavač za 70€ postovnym : http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … odavae.jpg[/url]
to jsi ten podavač sehnal draho, podle aktualniho kurzu eura je to 1880,- kč na vebu omicron ho lze obědnat i z poštovnym za 1500,-kč
no ale postovne cr je 360kc na sk ...
mno vida se slušným trafem lze vytvořit slušná svářečka...