SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Máte někdo nějaké zkušenosti s plazmama Thor?Kdo to dělá,někde jsem četl informaci že Kuhtreiber,ale na stránkách o plazmách nic nemají.
Ahoj tonino362 mohol by si napísať či ten CUT50 má HF zapaľovanie bez dotyku a akú hrúbku materiálu to bez problémov zvládne (obal vyzerá ako TUSON Phoenix40) díkes.
Nazdarte mam na vas tu na fore dotaz potreboval by som niekde zohnat nejaky cennik pre palenie plazmou nejde mi o nejake horybylne zarobky ale ked niekdo ku mne pride aby som mu aspon priblizne vedel povedat co zato.Dakujem za prispevky
Tonino362 cennik pre palenie plazmou si musis spravit sam podla vlastnych nakladov. Mal by si tam zahrnut amortizaciu stroja, spotrebu elektriny stroja a kompresora, najom priestoru, spotrebu spotrebneho materialu, cenu materialu ktory palis pokial ho dodavas, pokial robis sam, tak tam treba zaratat odvody do socialnej a zdravotnej poistovne, pokial zamestnanci, tak ich hodinovu reziu, vykurovanie priestoru kvoli zimnym mesiacom, cas programovania pokial mas nejaku cnc plazmu a samozrejme svoj zisk .... zabudol som na nieco?
No a podla toho aku mas vykonnu plazmu, vies odvodit rychlost posuvu vzhladom na hrubku materialu a druh materialu, tzn. ocel, hlinik, med atd... cenu potom robis na hrubku materialu. 2mm, 3mm, 4mm, 5mm.... 30mm ..... a hod si to do tabulky .
vyrobca napsal(a):
treba zaratat odvody do socialnej a zdravotnej poistovne, .
jj, tady v čr taky, pokud chceš pro sebe alespoň 150Kč (6€) na hodinu - musíš (mimo jiné) chtít od zákazníka nejméně dvojnásobek (pokud platíš daně)
Lepsie - horsie ? urob nejake fotky rezaneho matrialu ..najlepsie oboma strojmi... dik
Kolko ma to co si rezal? a fotky starsieho stroja budu ?