SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Dobrý den, zdravím všechny, včera jsem koupil
ALF 180 HD, máte s touto svářečkou někdo zkušenosti? Myslím že to byl dobrý kup, ale zajímal by mě i názor někoho kdo tomu rozumí víc než já. nemám s tím moc zkušeností.
Je to dobry stroj. Ma vsechny casti profi svarecky, je to takova nizsi trida co se tyce moznosti nastaveni. Ale urcite dobra volba
díky za odověď, už jsem s tím něco zavařil, ale pořád se učím je to něco jinýho než svařování s obloukem, ale baví mě to
PEKNEJ STROJ, GRATULIJI
dík taky se líbí i dobře se s tím vaří,chtěl bych si u někoho zkusit svařovat s tigem ale bohužel neznám nikoho kdo to má
tak neni nic jednodussiho nez nabehnout do nejake svareci techniky a bud si stroj pujcit a nebo teda hledat nekoho kdo to ma no.
Nevím kam to písnout a zakládat kvůli tomu celé nové vlákno se mi nechce(zbytečně)Nemáte někdo manuál k ALF 349?Občas na tom dělám a nějak se s tou mašinou nemůžu domluvit(hlavně při vaření tenkých věcí)Nevím tyhle nový mašiny s desítkama tlačítek to není nic pro mně-nastavím si posuv na 8m/min v průběhu svařování to začne"ťukat"tak mrknu na displej a je tam 14metrů.(Zlatej můj Einhell SGA175,jenže tím už 15mm pásovinu neprovařím).Asi to chce se s tou mašinou skamarádit,ale něco jako manuál by bodlo.(v nejhorším brnknu do Třebíče)
http://www.alfain.eu/dokumenty/009004/n … dustry.pdf mašiny synergic nastavite hlavni napeti jemne napeti masina prepnuta na program nastavi rychlost posuvu sama. unas v praci stroje synergic jsou pry pro ''blbe'' pouzivam fronius variostar 257 stroj je take sinergic, ale ja pouzívam manual režim muj kolega ktery mne stridá pouzíva jen automatiku mašina pak vaří strašne pomalu ja jsem zvykly varit dosti rychle velkymi proudy a velkou rychlostí podavavani dratu 1.0az 1.6 pokud to sila materialu dovoli varime od sily materialu plech 4 mm az do sily materialu 5 cm.
alll napsal(a):
http://www.alfain.eu/dokumenty/009004/ns71_01_alf_285_349_synergy_industry.pdf mašiny synergic nastavite hlavni napeti jemne napeti masina prepnuta na program nastavi rychlost posuvu sama. unas v praci stroje synergic jsou pry pro ''blbe'' pouzivam fronius variostar 257 stroj je take sinergic, ale ja pouzívam manual režim muj kolega ktery mne stridá pouzíva jen automatiku mašina pak vaří strašne pomalu ja jsem zvykly varit dosti rychle velkymi proudy a velkou rychlostí podavavani dratu 1.0az 1.6 pokud to sila materialu dovoli varime od sily materialu plech 4 mm az do sily materialu 5 cm.
Děkuji-na stránkách Alfy v manuálech už jsem to nenašel,ale možná mi nedocvaklo,že tam bude 285 a 349 dohromady.Zkusím se s ní skamarádit.
Stránky: 1