SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím, chci se podělit o zkušenost s obstaráním plynu.
Příklad : plyn CORGON 18, objem 12,3m3, cena LINDE cca 3200 CZK + DPH, k tomu roční nájem 2400 + DPH
skoro zadarmo :-)
Plyn v příhraničí v Polsku :
plyn zvaný "MIEŠANKA" :-) objem 12,3m3, cena 660 CZK bez dokladu, nájem nic. Je třeba si dodat prázdnou láhev a při prvním odběru se platí akorát legalizace láhve za cca 600 CZK - opět bez dokladu.
Ikdyž je nákup bez dokladu, prostě za tuto cenu se vyplatí si klidně do polska dojet i 200 km/jedna cesta !!!!!! a kupovat i bez dokladu.
Vezmu 1x za rok 6 láhví najednou.
úspora 6x2500 + 1x2400 = 17400 CZK/ročně ..... vím, bez dokladu....ale pro paušálisty snad žádný problém a prostě to se vyplatí dojet i 200km, dál to do Polska nemá v ČR nikdo.
Když rozpočítám i polatek 600 CZK za legalizaci na láhev, pořád je to úspora 13800 CZK.
Prostě tady v tomto státě...škoda mluvit.
Pohoda, diky(děkujeme) za informace.
J8 to mám minimálně 400km!!
Kde to je v Polsku dik za info
Pohladaj si cez Google "gazy techniczne" , niečo čo máš relatívne blízko a zbehni tam, ale pre istotu by som tam skôr napísal. Inak ak nemáš daleko do Pov. Bystrice tam plyn vymeníš rovnako, odkaz som tu už dával http://www.kozakhp.sk/kontakt.html
Editoval ivko (11-04-2013 22:02:17)
Super dik som zo ziliny tak kusok
U Messera to vychází podstatně levněji-při dlouhodobém pronájmu lahev 750,-(50l) a náplň 1940,-(50l na 200bar)-za 20l jsem platil tuším 1300 nějaký drobný včetně daně
Nemáte přímo kontakt/cenu v Polsku nejblíž z Ostravy, příp. Frýdku? Měl bych zájem o Corgon 18.
Díky
L.
Editoval ripper (24-04-2013 21:12:14)
Taky mne zajímá, kde se dá láhev 10l levně naplnit třeba Corgonem 18, kolem Ostravy.
V Linde chtěli nehorázných 2 600 Kč + 1 600 Kč za tlakovou zkoušku!!!
To požaduji za dva kubíky nestlačeného argonu a 18% CO2 .
Já našel tento obchod - http://www.chobola.cz/prislusenstvi/lahve
Má pobočku i v Opavě
Z Ostravy by som chodil najskôr do PL
Rellik napsal(a):
Já našel tento obchod - http://www.chobola.cz/prislusenstvi/lahve
Má pobočku i v Opavě
Ty ceny jsou velice slušný , co já sem platil v Praze za or. korgonovou bombu s náplní (10l ) to
raději nebudu vůbec řikat, protože bych byl za blázna.
linde jsou hrozný zloději ,ale když máte od nich centrální rozvod plynu tak já mám cenu za směs corgon10 15 Kč za kubík.
Děkuji za tip:http://www.chobola.cz/prislusenstvi/lahve, byl jsem u nich na pobočce v Ostravě. Jsou přesnéě 3,5 krát levnější než snobské linde se svými výzkumy a certifikáty (platím tam i plnění ADR i když si láhev přepravuji sám a bezpečněji než oni .
Dále jsem napsal do polské plnírny TOMAR gazy technicne <biuro@tomargaz.pl> , je to kousek od Ostravy a vypadá to, že cena naplnění 10 l láhve směsným plynem vyjde na cca 40 zlotých (240 Kč). Naplní na počkání! Nechce se mi to ani věřit, je to 11 x levněji než LINDE. Počkám co mi poláci přesně odpovědí - ještě chtěli upřesnit zda plním na 190 nebo 225 barů.
Linde, AirLiqude... Ich konkurencia netrápi, pretože velké firmy od nich budú brať tak či tak, lebo majú nájom za celkom inú sumu ako bežný kutil ktorému vydrží flaša aj rok
Plnění mé vlastní láhve vyzkoušeno v Polsku.
Na počkání (cca 20 min) mi naplnili mou 10l láhev směsným plynem 5% CO2, 2% O2 a 97% Ar (ukázal jsem jim letáček plynu WELDAP C5, že tuto směs chci). U plnění jsem byl. Podívali se do tabulek a pak láhev přenášeli k jednotlivým plnicím přípojkám. Mezitím jsem v kanceláři zaplatil 300 Kč (ne ve zlotých, ale v Kč), dostal účet. Plná zapečetěná láhev už stála u mého auta.
Plnírna "gazu technycznych" je v průmyslové zóně obce Czyzowice, ul Nowa (v mapách je zatím jen pole), 11 km od naši hranice, při jízdě po D1 od Ostravy 1. odbočka z dálnice v Polsku.
Je to 8,8 x levnější než v LINDE, kde navíc nenaplní na počkání - musím jet a ztrácet čas dvakrát.
Naprostá spokojenost. Pracovníci jsou skromní a ochotní.
Editoval Lančár (06-11-2013 08:14:03)
kde se dá koupit láhev v čr? s plněním problém nemám ale ta láhev za 5700,- chobola nic moc
Velikost láhve, druh media. Bez toho se nedá odpovědět
Lahvárna v Ostravě
V pátek jsem bral padesátku na 210 ATM (10 500l) Ferroline18(82Ar/18Co2) za nějakých 2420,-včetně DPH což mi přijde ještě přijatelný.
Na zakázku mi láhev na směsný plyn dodali z lahvárny VÍTKOVICE MACHINERY GROUP.
U zrodu lahvárny byl současný majitel p. Světlík.
dají se někde ve stredočeském kraji koupit polské lahve na argon co2 mix? s plněním potíž nemám
aukro
Chobola Praha
Lančár napsal(a):
Děkuji za tip:http://www.chobola.cz/prislusenstvi/lahve, byl jsem u nich na pobočce v Ostravě. Jsou přesnéě 3,5 krát levnější než snobské linde se svými výzkumy a certifikáty (platím tam i plnění ADR i když si láhev přepravuji sám a bezpečněji než oni .
Dále jsem napsal do polské plnírny TOMAR gazy technicne <biuro@tomargaz.pl> , je to kousek od Ostravy a vypadá to, že cena naplnění 10 l láhve směsným plynem vyjde na cca 40 zlotých (240 Kč). Naplní na počkání! Nechce se mi to ani věřit, je to 11 x levněji než LINDE. Počkám co mi poláci přesně odpovědí - ještě chtěli upřesnit zda plním na 190 nebo 225 barů.
Dnešní zkušenost - TOMAR gaz, Mix AR/CO2 18% 8l na 200bar v přepočtu 215Kč. Akce na 5 minut.