SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj nedavno jsem na inzeratu koupil tenhle laciný stroj.
Ale mám hořák napojen na plus.
Mám nový klubíčko trubičkového dráthu a chtěl jsem ho vyvařit prtže nemám lahev.
Ale jak přepojím hořák na minus na usměrnovači a kostru na plus a pak mě zbývá kablik podavače který byl na minusu přepojim nazpět nejede posuv, přepojim na plus taky nejede, prepojím komplet vše zpátky jak to bylo a už to jede ale nemám přepolovaný hořák. :-(
Tak si říkám že můj stroj asi nedělá do trubiček.
Výrobce to zkonstruoval pouze na plyn bo co už nevím Děkuji za radu Kuba.
Nwm kde to přepojuješ , ale napájení řízení musí musí zůstat nepřepólováno , zrovnatak si zjisti , že ovládací tlačítko z hořáku je od hořáku obadrátově izolované . Jinak to běhat musí .
Tady přihazuji fotku na rajčeti. http://tomas106.rajce.idnes.cz/svarecka … 070519.jpg
Dyk ti to píšu , napájení motorku musí zůstat na stejných vývodech usměrňovače !
Ja rozumim ale i tak to nefunguje. Funguje to za podmínky když připojim vyvod z tlumivky na minus spolu se zdrojem proudu pro motorek, a hořák na plus. Přehodim to opačně s tim ,že kablik pohonu motorku zůstane tam na minusu a záhada je že to nefunguje.
Tobě určitě vede do hořáku ke tlačítku jen jeden drát jako na mym einhellu, kde se spíná šťáva mezi silovým vodičem v hořáku a tim jedním slabým drátkem...
Na Svarinfu je krásný článek o zjednodušování ultralevných baubau cóček. Tady s tím jedním drátkem pro spínání posuvu to dotáhli k dokonalosti. "Spíná" to vůbec něco, nebo to přímo napájí motorek podavače?
Na druhou stranu tam máš aspoň usměrňovač a tlumivku.
Editoval tomvec (04-04-2013 18:09:32)
Ten článek znám. Věděl jsem co to je za krám. Ale aby to nešlo přepolovat to je divný. Ten drátek z usměrňovače vede do motorku z motorku vede dráth červený do plošného spoje s regulací posuvu drátu, z toho plošného spoje vede několik drátu a taky drát který vede do hořáku kde spíná planžetou kabel-plusový
No tak třeba muj einhell má jen tenhle jeden drát, ale spíná to celou desku s PWM, ventil plynu, stykač hl. trafa ... nikdy jsem se po tom systému nepídil, ale taky by mě zajímalo jak to funguje, když všechen ten spínanej management je na jinym trafu než svařovací....
Jsi to měl napsat jako odpověď na pokyn změř izolování tlačítka . Takže tlačítkem spínej pomocné relé na 24V a jeho kontaktem tu ŘJ .