SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím,postavil sem si tyristorový usměrnovač podle návodu,co je v sekci pro stažení,(tyristorový svářecí usměrnovač 2.Mám problém s bočníkem.Nevíte jaké hodnoty ten bočník má mít.Děkuji.Udělal sem si provyzorní,ale moc to nejde.Bez něj jde napětí naplno a sním tam je 2V.
Pokud dáš provyzorní a ne provizorní , tak ti to nepůjde . Naschvál nám vyfoť ten provizorní . Jinde jsem ti psal , jak to máš udělat . Jinak ve schematu je to černé na bílém 1mOHM .
Dobrá to se omlouvám,za ten 1mohm. Zkoušel sem bočník co mě radili z toho měděného drátu,ale to je blbost,když má mít 1mOHM. Ještě dotaz na ty dva tyristory?Sou zapojeny dobře?Dnes mě shořelo Trafo pro jejich řízení. Nejsou uvedeny hodnoty,tak sem pokusně namotal,primer-14záv. 2xsek-14záv. drátem 0.3mm.
bez toho aby si povedal co za jadro tam je ??? skor uvazuj 100z a 50+50z
vačšinou sa dáva na 100mV
, buď 200,300,400A
Udělej trafo dla atlana , já bych motal 3x100vintů , ale na tom nestojí svět . Pokud takto zkraje laboruješ , je dobré dát do serie všech vinutí pojistku cca 0,4A . Pak ti špatné buzení nebo shořatý tyristor nezničí ssebou trafo .