SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdravim, chcem sa informovať ohľadom zvárania medených plechov od hrúbky 0,5 až 3 mm. Chcem kúpiť zvaračku Esab Buddy TIG 160 a chcem sa spýtať či má niekto s týmto invertorom skúsenosti, prípadne čo by ste mi odporučili iné? Čím je zváranie medi iné od ostatných materiálov? Som v tomto ohľade úplný začiatočník. Ďakujem
Svařovat měď metodou TIG lze, nicméně je nutno dodržet několik podmínek. Těch 160A bude stačit na opravdu jen tenčí součásti. Měď velmi dobře vede teplo a ty ztráty je nutno eliminovat větším proudem. Do jisté míry pomůže použít směsný plyn He - Ar s převyšujícím % He. Tak jako tak, tato metoda není příliš vhodná pro svařování tenkostěnných trubiček malých průměrů. Další problém je, že bez problémů lze svařovat pouze měď bezkyslíkatou (dezoxidovanou). Totéž je nutno brát v potaz při volbě příd. mat. Ty můžete nalézt zde:
http://www.wirpo.cz/produkty/pridavnema … -pm12.html
V případě svařování obyčejné, nedezoxidované mědi, hrozí tvorba mezikrystalické oxidace a porosity, což drasticky snižuje pevnost a kvalitu spoje. Svařovat pouze materiál dokonale očištěný, zbavený mastnoty a nečistot.
Ďakujem za odpoveď,
zaujímalo by ma ale aký prúd bude potrebné nastaviť pri hrúbke plechu 2 mm, čo bude asi najbežnejšia hrúbka medeného plechu ktorý budem zvárať. Bude táto zvaračka na to postačovať ? alebo by ste mi vedeli odporučiť nejakú inú v podobnej cenovej relácií? Má s ňou niekto skúsenosti? Trochu ma zarazilo, že na stránke ESAB ju ani neprezentujú ako svoj výrobok tak mám pochybnosti či tento invertor vyrába priamo ESAB a v akej kvalite.
Pórovitosť materiálu mám vyriešenú prekovaním zvaru a zarovnaním do roviny so základným materiálom.
Stránky: 1