SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Aky je najlepší výrobca zváračiek CO2 na Slovensku a v Česku.
Na SK 1. Formica
2. ETP
... ale k čomu ti to je neviem ...
Chcem kupit zvaračvačku CO a vela ludi ma odhovára od šmejd. su lacne a len lepia (zváranie )
Hlavně nechodit nakupovat do Bauhauzů , Hornbachů apd. Pokud se zařídíte podle ivka chybu neuděláte.
Vôbec si nemusíš kupovať zváračku SK či CZ výroby, možností je neúrekom, všetko je len o tom kolko si ochotný zaplatiť, kludne si môžeš kúpiť aj LORCH. Ak je rozpočet nízky jednoznačne bazár a rokmi overenú mašinu, kludne aj 10 ročnú. Netreba zabudnúť že horák stojí 70-120€ podla toho na aký výkon je dimenzovaný, hodiny 70-150€ (kvalitne bez alebo s výhrevom), flaša dalších 100€
Editoval ivko (28-03-2013 19:21:37)
ono ked stoji jedna 300 ina zas 600 tak ten rozdiel tak zrejme bude,na co potrebujes tu zvaracku...take to klasicke vyvaranie aut+daco okolo domu ?
Ano na domáce použivanie sem tam zvariť nejakí silnejší materiál.
230V či 400V ? To je otázka toho či to bude viac hobby , alebo viac profi. Medzi 230V mašinami sa nájde vela "prskátok", pri 400V je ich podstatne menej, ak nerátam nové stroje pochybných značiek
Editoval ivko (28-03-2013 22:00:23)
ja som domáci kutil tak hobby ale radšej 400V
pokial to ma byt do 5mm sem tam 7 tak ti staci aj na 230 ale ak chces valit aj 10-ky platne tak 400 asi to tak ci onak bude len na jednom mieste v dielni,mas chut a monej na novy stroj ci by si sa dal prehovorit ja na nieco pouzivane ?
400V má lepšie zváracie vlastnosti, nakolko pri 400V nepocítiš tolko kolísanie sietového napätia tak ako pri 230V, nehovoriac o zvárani na predlžovačke
použivana vec to je ako z autom každí využije čo sa da ak treba opraviť tak to každý predáva.
224rado ja som miesto novej hobby radšej kúpil starší ETP 325, a poviem ti presne ten ETP má rok výroby 1992, to je staré poctivé železo, nie nová hračka...
Tam neexistuje že by bola na trafáku tepelná poistka, ktorá u nových strojov často musí byť aby to trafo náhodou nezhorelo...
Editoval ivko (28-03-2013 22:31:19)
Ja mám ten Compact už dlhšie cca 2roky, momentálne som prerábal podvozok , tak aby tam bola "plošina" na flašu, pôvodne je na tom len hák pre flašu s prírubou
Značka a cena často hovorí za všetko, nemal som neskúšal som ale o výrobkoch EWM nepochybujem http://www.svarovaci-technika-krejcik.c … i-232.html
Niečo podobné a dokonca ešte lahšie ponúka MAHE http://www.vapexim.sk/vapexim/eshop/4-1 … tion#anch1
Osobne mám radšej jednoúčelový stroj
Editoval ivko (28-03-2013 23:25:44)
ze to bude kvalita to nepochybujem.chcel som vediet kto mal moznost to porovnat s inymi strojmi ci to bude az taky priepastny rozdiel v zvarovacich vlastnostiach oproti inym co2 invertorom
ze to bude kvalita to nepochybujem.chcel som vediet kto mal moznost to porovnat s inymi strojmi ci to bude az taky priepastny rozdiel v zvarovacich vlastnostiach oproti inym co2 invertorom
Hmm, ale to si musíte sám porovnat naživo, někdo holky jinej vdolky, tohle je jiná liga, drát, trubička, puls hliník a nerez, sinergie, multifunkční,takže TIG a elda, přidala jsem si krabku na kontakt.špičky a šéf mi tam dá "papouška" aby mě to po zapnutí pozdravilo...hi, jo a maká nám to bez problému čtvrtý rok, měli jsme jednu z prvních. To MAHE není multifunkční.
No práve že sa mi viac páči jednoúčelový stroj, mám k tomu väčšiu dôveru, no a tiež sa mi moc nepozdáva že by som mal z toho demontovať káble ktoré nepotrebujem aby mi nezavadzali. Ale tak nie je problém viacúčelový stroj používať jednoúčelovo. TIG chcem samozrejme tiež, ale kupovať ho bez AC/DC pre mna nemá zmysel, no a velké mínus je zapalovanie oblúku bez ktorého si neviem TIG predstaviť. Ideálne aby to malo vozík a každé svoju flašu, CO2/MIX a čistý Ar
MMA využívam najmenej to má hlavne opodstatnenie pri práci vonku, alebo v špecifických situáciach
Ja som dokonca rozmýšlal že svoje MIG/MAG prerobím podla Kemppi Kempact, to riešenie kedy horák pri práci / prevoze "netrčí" z mašiny sa mi velmi páči, nehrozí odlomenie EURO konektora , taktiež nevadí ak niekto prišlapne horák v blízkosti zváračky, kedy u klasiky hrozí "zlomenie" bowdenu. Tam je skutočne vidieť že pri návrhu niekto použil aj hlavu, respektíve sa riadil názorom človeka ktorý zo strojmi aj pracuje
Editoval ivko (29-03-2013 08:45:48)
ja mam kamaratou a každý ma Formig....vraj to je super zváračka i ked ma už niečo za sebou.a všetko su už použite stroje.
tiez mam formiga uz asi aj viac ako 16rokov.
nezvara ako vo fabrike ale uz odzvaral vela zatial bez problemu.
akurat dostava udrzbu ktora zvaracke patri.
Ano, jistě, na stacionární použití je vhodnější mít svar. zdroje oddělené, přece nebudete míchat metody a materiály na jednom místě, ale Picomig je určen převážně na montáže, nikdy nevíte s jakým problémem se na místě setkáte takže multifunkce je výhodou. Jo a HF zapalování u těchto mašinek je zřejmě velký problém, prý to nějak maže paměti, zatím jsem nenašla výrobce který by to uměl.....ty kabely maj rychlospojky a mig hořák jen pár závitů takže je to přestavěno rychle, u Kempi mě mrzí vlastní konstrukce hořáku, jako u Froniusu, takže specifické spotřební díly.To AC-DC by se mě vtom také líbilo, snad se to někdy někomu povede vyřešit..........
Tiez mam Formicu. Kupoval som ju v v marci roku 2000 za 24000 Sk... Slape uplne bez poruch. Samozrejmostou je raz za cas ju prefuknut stlacenym vzduchom.. Mozem iba odporucit.