SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdravím, chtěl bych si koupit nějaký svářecí inventor do dilny, ale nějak se nemůžu rozhodnout mezi těmito třemi značkami Alfa in, Omicron GAMA, Kitin... Měla by to být svářečka tak do 13 000 i s příslušenstvím (kabely, možná i kukla). Docela mě zaujala GAMA 1550. Čím asi budu vařit: no chtěl bych vařit elektrodou 2.5mm určitě - 3.2mm a možná velmi výjimečně elektrodou - 4mm. Praďte prosím někdo, kdo jste zkušený, pro kterou značku se mám rozhodnout. Jsem teď nějak nakloněn k inventoru značky Omicron GAMA hlavně pro to, že prodejce mám kousek. Díky moc, Petr.
Omicron Gama 1550 je v těchto dnech ve výprodeji za cca 8 000Kč. Svařoval jsem s ní před měsícem v jedné prodejně a při bazických elektrodách se chová velice mravně. Na elektrodu 4 mm s ní ale zapomeňte.
Šel bych do Gamy od Omicronu.
A co takhle Gama 145 Delta z nabídky zdejšího serveru?. Jako hoby do domácí dílny to vypadá docela dobře. A myslím, že elektroda 4 mm pro domácí použití je trochu moc. A cena za sestavený stroj je velmi zajímavá.
Dnes som mal možnosť vyskušať invertor Alfa in .
Vari to super.
Vždy som len varil rutilkami trafom a dnes som skúsil invertor a bázicku elektródu.
Od teraz s už trafo a rutilku nechcem ani vidieť
Já jsem si koupil teď tu stavebnici (GAMA 145) a pro mě stačí:
Zatěžovatel 45% 145A
60% 120A
100% 95A
Za ty peníze a na doma je to OK - kabely jsem koupil taky jako stavebnice 5m 16mm2 (mě na menší proud stačí) a kuklu jsem si koupil obyčejnou na těch mých pár svárů stačí.
invertor 4299 + kabely 950 + poštovné 100 = 5349,- Kč pokud si připlatíš tak ti ho i sestaví - ovšem sestavit to není problém - problém pouze bude jak nemáš páječku, musí se připájet jeden vypínač - jinak ostatní jsou konektory a dva musíš nalisovat čož jde opatrně i kleštěmi.
Jo jo. Jak člověk čuchne k lepšímu, tak už se mu nechce vracet zpátky.....
Svařoval s tou stavebnicovou svářečkou někdo stoupačky,nebo sváry nad hlavou ? Jak to vaří ?
Koukal jsem do popisu a je tam uvedeno napětí na prázdno 80-90V ,což je dobrý.V práci máme invertor TARA 200 -nechtěl bych ji ani zadarmo (a to nová stála 24 tis.).
Po dědovi mám veliký trafo s usměrňovačem (trafo z roku kolem 1960),na prázdno dává 110 V při 220A -vaří parádně.
soban:
Pracujem z elektronikou a pájkovačky mam doma minimálne 5 .
Teraz som kúpíl CO-čku ,tak musim znova našetriť na invertor .
Alfa je dobra znacka a stroje typu alfin a vejs sou dobra investice.
Poradil jsem kolegovi v práci a on si koupil sestavenou verzi Gama 145 Delta. Zvědavost mi nedala a šel jsem si ji vyzkoušet. Svar nad hlavou jsem sice nezkoušel, ale bazická vysušená 2,5 EB 121 v poloze PF jen šustila. Svařil jsem si v PB dva profily L50 v kouťáku a zlomil jsem je po vybroušení vrubu po celé délce ve sváru. Při cca 90 A průvar 100 % a struktura středně velké krystaly. Prostě paráda.
Koupil jsem si ,,pod stromeček ,,Gama 145,ale zvědavost mi nedala a ještě v noci sestavil a ráno zkouška.A ono to vaří.Přestože mám starou JS 90 ale toto je o něčem jiném.Všem doporučuji.
A jak už tu psaly pokud potřebuješ větší proud je jako stavebnice už i ta silnější gamma 165 :-)
Můžete mi prosím někdo vysvětlit, jaký je rozdíl mezi "jedničkovou" a "pětkovou" řadou od Omicronu? Vybírám mezi Gamou 141 a 145, výkonově jsou takřka totožné, je to jen jinak zabalený stejný sroj, nebo jsou tam nějaké zásadní rozdíly? Chci si koupit svářečku na takové to drobné lepení při baráku, takže nejdu po nějakém extra výkonu. Díky za radu.
Stránky: 1