SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím potřboval bych poradit mám svářečku EINHELL EURO SGA 190/3.Svářečka funguje,ale nejede drát.Čím to může být?
Ověř, zda to není seklé mechanicky (zatavený drát v průvlaku, zašmodrchaný v podavači, zadřený v bowdenu apod. pokud ne, koukni, jestli se ti neprotáčí kroutítko po osičce potenciometru, pokud ne, uvnitř bude nějaká pojistka, pokud ani to ne... bude to chtít schéma, pak to totiž bude asi v elektrice...
poslechnete za da se točí podavač vnem muže byt vada, anebo v řídící jednotce...
tak to bude zavada v řídicí jednotce jednotku vymontovat prohlednou součastky zda neni nekde neco přepaleno nebo spaleno a zavolat nato nejakeho radio amatera ktery ridíci jednotku promeří a vadnou součastku vymení .. a nebo koupě nove řídící jednotky :http://www.alfin-trading.cz/telwin/deska-s-elektronikou-114180 cena tehle je příliš draha zvolil bych ktc 112/AEK 115 + STYKAČ NAPAJECÍ TRAFO A EL VENTIL PLYNU...
kolins: tyhle jednoduché jednotky už jsem lidem párkrát opravoval, většinou odejde akční prvek, tyristor nebo tranzistor.. pokud elektrice nehovíte, pozvěet si elektrikáře, on to zjistí.
pokud použijete novou typu ktc 112 nani na ní co skazit ma svuj napajecí zdroj navod jak nato zde naforu najdete případne se zeptate...
No jenom aby jste nebyl potom zklamaný. Tu samou službu by vám podle mě nabídli i ty levnější varianty, ale asi by se musely udělat úpravy, které jsou však za pár haléřů.
Pan Alll stále nepochopil, že deska z OMI 165ky stojí sice méně, myslím kolem 1200,- kč, ale pokud někdo doma nemá menší trafo a stykač, tak dáte dalších 1000,- kč za díly navíc.
proč nepochopil , dal jsem i alternativu z alfin dotazovatel vzal dražší alternativu 1600,- je velky rozdíl mezi mikroprocesorove řízenou elektronikou a triakovou nebo řízenou pvm obvodem NE555... to je potom na kždem co si zvolí.. ja se nebranim davat i alternativy..
Tak to potom pardon. Sice ty od telwinu nejsou řízené 555kou, bývá tam obvod 4049, ale to je asi jedno. Já osobně bych ale tuhle desku taky nekupoval. Ty levnější verze možná ještě ano, ale tahle je už drahá, na to co na ni je.
Tak to deskou nebylo :-)
Hledejte spíše odkouřený usměrňovač nebo možná i tlumivka. V lepším případě povolený nějaký spoj. Mě nejvíce vždy zlobí spoj mezi výstupem z hlavního trafa na hořák, mezi tlumivkou a trafem a opět výstup z tlumivky na zemnící kabel. Já to tam mám dost blbě udělané, tak se to tam občas povolí a dělá to problémy.
břest u holešova?