SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
no nejsem sic odbornik ale myslim ze prutok plynu je docela zaklad a u co2 to muze rekl bych zpusobovat dosti velke problemy s obloukem .... mozna az nastavite jak to ma byt bude problem vyresen ....
Ideálne by to chcelo mať originál hodiny, ja som kupoval GCE za 60€ (ihračky za 30€ nechcem) a z ohrevom stoja 2x tolko.
Iank čo sa týka toho nákupu, tak snád ti tú zváračku v tom obchode predviedli, či ? Ja bez vyskúšania by som nekúpil ani odbočkový stroj a nie to invertorový zdroj, keby si videl že im s tým zvárať šlo vedel by si aspon vylúčiť poruchu samotného stroja
to my chcete rict ze budiky sou ta na nic???no nevim nevim???
Môžeš mať aj iné len máš problém s nastavením prietoku. Ja som vždy za to aby to príslušenstvo bolo také ako má byť. Problém môže byť aj drôt, síce sa z neho odvinula poškodená časť, ale pri CO2 platí že s hrdzou sa príliš nekamaráti. Tiež si písal o zlom zapalovaní oblúka a to má najčastejšie na svedomí opotrebená špička. Ja si aj novú špičku ešte trochu viac zmačknem vo zveráku, buď to Binzel začal flákať, alebo sa mi dostala do rúk nepodarená séria.
Nikdy se žadna špička nestiskala ve svěraku!!!!!špičky se vždy kupoují takove jake mají byt na příslušny drat na 0,6 _0,6 špička na 0,8 _0,8 špička atd Pokud nejak blbne prohlednout proti svetlu zda nejsou nejake krápniky v diře kudy prochazí drat jinak se bežne špicka mění cea po 20 až 30hodinach provozu v profi podmínkach někdy i dříve....
Meral som drôt mikrometrom a má nejakých 0.98mm, otvor v špičke odmerať nemám ako na stotinu milimetra, odhadom tam je vôla viac ako 5 stoviek, možno že 10. Ten drôt ma aspoň podľa mňa celkom velkú vôľu. Dám novú a zvára pekne, ale rýchlo sa začne prejavovať horšie zapalovanie oblúka, kopanie a taktiež oblúk už nehorí tak pekne - tým rýchlo myslím za povedzme 6 hodín a to nezváram neptržite. Ak ju vo zveráku zmačknem tak aby som cítil trenie drôtu (odstrihnem si kus drôtu nasuniem do špičky a zaťahujem) , tak to zvára priam dokonale a takto zvárať vydrží 3x dlhšie (kludne 2-3 dni) ako keby som dal úplne novú, nehovoriac že mám pocit že je horák studenší a hubica rozhodne menej zaprskaná. Hovorím - nestávalo sa mi to, preto som vyššie napísal, že možno nevydarená seria, sú to originál Binzel 1.0mm, ako budú zvárať dalšie sa dozviem až ked miniem balenie a to ich tam mám ešte aspon 20ks
Odporúčam vyskúšať kľudne na zodratej, zmačknúť tak ako keby to bola "háčková" diera, podávač s tým nemám problém
EDIT: zajtra pozriem či máme v sklade vrták 1.1mm , sám som zvedavý či ho vopchám do špičky 1.0mm
Editoval ivko (19-03-2013 17:58:01)
tak zemnici drat sem upravil z prumeru 6mm na 12mm(prurez 90 jak znaci elekt.)svurku sem taky upravil se my nelibyl prenos pouze pres hranu svorky to je nesmysl a jeste nepouzivaji med,takze sem vyloucil problem s kostrou, zacal sem trosku ladit konecne s nejakou odezvou,vari to ted podstatne lip,jen mam stale velkej rozstrik moc to prska,body to dela pekny i se to uz pekne rozliva s amperama,pridal sem jeste trochu uvnitr na koliku a takto se my to zatim libi nejvic,nevite o nekom ze zlina kdo vlastni podobny stroj dekuji
Odporúčam skontrolovať tú špičku horáku kusom odstrihnutého drôtu, neber ohlad na to že je nová. Ak tam je nejaká vôla, môžeš ladiť kolko chceš, nikdy nedosiahneš dokonalé horenie či zapalovanie oblúka, jednoducho musíš zabezpečiť čo najmenší prechodový odpor medzi špičkou a samotným drôtom aby si dosiahol to že oblúk bude horieť iba medzi drôtom a zváraným materialom.
ono je potřeba jednou začas zkontrolovat silove spoje zada nejsou zaoxidovany, nebo volné.pokud jsou silove spoje volne a zaoxidovane vznika tam přechodovy odpor atim znemožnuje dokonale hoření oblouku.. jinak ja na doma nepoužívam obyčejne špicky do hořaku ale ty lepší a tvrzene ktere vydrží 3x tolik zrkonove...
spicku uz sem taky upravil ale dela my to furt velky svary,stci trochu ubrat dratu a jako by se vytratily ampery dela to kopec jak kdyby to jelo jen na jedno nastaveni a smitec,asi na to zavolam nejakyho opravare uz me to sere
Špička má*asi o 0,2 větší než drát. Po opotřebení se neopravuje. Na vaše problemy "madrado" bude stačit použití
značkového drátu.
kemppin napsal(a):
Špička má*asi o 0,2 větší než drát. Po opotřebení se neopravuje. Na vaše problemy "madrado" bude stačit použití
značkového drátu.
Ke značkové svářečce, značkový drát.
Editoval Petr (24-03-2013 21:56:02)
madrado
vyřešil jsi svůj problem ??
Mám podobný problem s Pegasem 160 SYN cituji : jako by se vytratily ampery dela to kopec jak kdyby to jelo jen na jedno nastaveni a smitec.
U mě je to s tím rozdílem, že s Migem jsem si svařoval pojezdovou bránu a branku před 12 lety , toť veškerá zkušenost.
mel sem stejny problem a pak sem prisel na to ze se mi v horaku porad povoluje pruvlak ac nevim jak je to mozne nebyl 100% kontakt a kupilo to material kdyz jsem to dotahl tak byl klid ale pak se zas povolil ... koupil jsem jiny a je klid ... binzel to asi zacal flakat ...
Já to celý sebral a odnesl sousedovi (má zámečnickou dílnu a svařuje leta) už nemam nervy.