SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím, mám kovo-obrábaciu dielňu v suteréne rodinného domu. Priestory sú super, v lete tam nie je horúco, nemôžem si ich vynachváliť. Chcel by som tam ja zvárať, obávam sa splodín zo zvárania. Chcem zvárať pomocou CO2, dočítal som sa, že pri tejto metóde nie je tak veľa splodín ako pri zváraní pomocou elektródy. V suteréne je s tým sakra problém, tam nejde len tak vyvetrať, tým že je to pod zemou a sú tam len malé okná pod stropom je vetranie obtiažne. Neviem kde zvárate vy, keď máte podobné priestory, poprosím vás o nejaký typ. Napadlo ma dať tam odsávanie, niekde nad stôl kde budem zvárať a vývod vonku, len sa obávam, že v zimných mesiacoch mi bude cez otvor v stene unikať teplo z miestnosti vonku (či chcem či nie...) Vopred dik za nejaký nápad, radu, postreh, čokoľvek...
MMA či CO2 smradu narobí habadej, jednoznačne odsávanie, lebo ten smrad v dome by bolo cítiť ešte pár hodín aj po skončení zvárania
Editoval ivko (16-03-2013 16:31:28)
Kromě toho zplodiny ze svařování jsou dost korozívní, hlavně běžná černá ocel v takovém prostředí velice rychle rezne. Bude to zřejmě platit i na zplodiny z Cóčka. Reznout bude skladovaný materiál i holé nebo špatně natřené díly strojů......
Staci pouzit odtahovy ventilator a par trubek a nejakou flexi hadici (takova jaka se pouziva na digestorich) a mate pokoj od splodin.Jen je treba neprehnat to s odtahem aby svary nebyly jak pena na pivu.
V suteréne je sucho, kovový materiál len tak nezkoroduje. Najlepšie by bolo asi použiť ventilátor a k nemu regulátor otáčok a takto nastaviť optimálny odťah.
dobre video...
Mna v tom videu oslovilo nastrcne odsavanie na hubici horaku. Asi si nieco take vyrobim... Dost casto zvaram s Migom hlinik a tam je tych splodin pomerne dost.
Vyrobca - zkusit se dá cokoliv, ale má zkušenost s odsáváním přímo na hubici není zrovna nejlepší. Zkusili jsme a odložili. Odsávání strhává část přiváděné atmosféry, takže je nutné nastavit přiváděný ochranný plyn na trochu větší hodnotu. A to zase stojí peníze, takže si to člověk musí pečlivě vyhodnotit.
presne toto som si myslel,že ci to netaha aj plyn z hubice...vzdy som nad tym premyslal ci su s tym neni nejake problemy a asi su...
No tam v tom videu boli ukazane dva druhy odsavania pri hubici. Jedno bolo priamo aplikovane s hubicou, to bolo to prve, a to druhe bolo aplikovane asi 20 alebo 30 mm do hubice. To si chcem vyskusat spravit. Kupovat to rozhodne nebudem. Vyskusam ako to odsava a ked to bude velmi strhavat argon tak to zrusim..
stim odsavanim od hubice jsem tento system mel v byvale praci na hale byla centralní odasavací jednotka z rekuperací vzduchu popravdě musel byt nastaven vetší prutok korgonu meřeno na hubici cea 12až 15 L plynu aby se vykrylo odsavaní od hubice aby nebyly svary porovaté hořaky mely pecielni husí krk přesktery splodiny se odasavaly. hořaky byly dimenzovany na nejmeně 450A a nebo ty vykonejší až 600A...
urcite je to dobra vec to odsavanie na horaku,ale mat kvoli tomu vyssi prietok,to znamena aj viac platit....no neviem...
Copak, kdyby jenom platit plyn, ale ono to taky něco váží a to svářeč drží celý den v ruce.
Podle mě jsou nejlepší ty tvarovky na odsavač. U nás ve vagonce máme jak Adfo, tak odsávání. Já používám obojí- adfo mám stále na sobě a k tomu když dělám nekde ve stísněnějších podmínkách- vnitřky vagonů, cisterny, či když na to potřebuju pořádně vidět, tak si tam cvaknu i to odsávání. Šetřím tak i adfo- filtry vydrží o něco více a i ta práce je daleko pohodlnější......