SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím vespolek. Tak jsem si nedávnou přivybavil můj Invertor KITin 165 o věci potřebné k metodě TIG:
Celá sestava:
Flaška na ARGON z hasičáku - ještě čeká na správné barvy
Opět celá sestava:
Hořák:
Už jsem měl dokonce pár kšeftů, kdy jsem si celou sestavu mohl vyzkoušet a další jsou taky už dojednané. Tak snad se mi investice aspoň trochu vrátí...
Nazdarek, mam taky kit165 a uvazoval jsem o tigu jenže problem je s naplneni me flašky argonem, linde to nedela musel bych u nich platit najem za flašku, kdyz vemu ze to moc nepoužiju jenom občas. Jak to svaruje nerez a hlinik? Ujdeto?
kit2200 napsal(a):
Nazdarek, mam taky kit165 a uvazoval jsem o tigu jenže problem je s naplneni me flašky argonem, linde to nedela musel bych u nich platit najem za flašku, kdyz vemu ze to moc nepoužiju jenom občas. Jak to svaruje nerez a hlinik? Ujdeto?
Doporucuji prostudovat teorii svareni hliniku nebo alespon procist forum.Touhle svareckou hlinik metodou Tig nelze.
Dik za info
Tak jsem si dnes trochu pohrál s kuklou:
Taky sem včera kamarádovi tvořil, tak trochu zvláštní sifon na odpad do sprchy:
Jen ty sváry nic moc. Ona to byly slabostěnné nerezové kolena ø40x1.5
Nebylo by lepší na sifonvyužít obyčejný kolena na odpady? Bylo by to určitě bez nervů a možná i levnější.......
tomape napsal(a):
Nebylo by lepší na sifonvyužít obyčejný kolena na odpady? Bylo by to určitě bez nervů a možná i levnější.......
Bylo, já to taky říkal, chtěl to tak, tak to tak má... Navíc nechtěl kupovat originál odpadní kanálek, který stojí kolem 3000,- tak si nechal vyrobit z nerezu vlastní, já mu to pak celé svařoval. Takže platil nerez + laser, ohraňovák a mě. Myslím, že tu cenu, za kterou by měl origoš, pomalu dohání...
S tymi kolienkami je to docela super napad. Len nesmie byt chlpaty koren aby sa na nom potom nechytali vlasy a podobne..
Já jsem teď předělával koupelnu- na sifony jsem se vykašlal a místo nich jsem tam nandal jen 3 kolena (90ti stupňový) a napojil to přímo do odpadu- od tý doby žádné problémy s ucpáním- vše pěkně projede až do žumpy. (proč se s tím furt nervovat, a toho smradu, když se to rozebírá taky není nejméně!))))))
vyrobca napsal(a):
S tymi kolienkami je to docela super napad. Len nesmie byt chlpaty koren aby sa na nom potom nechytali vlasy a podobne..
Jj to sem mu taky říkal, že to pak musí trochu pročistit. Tak uvidí, jak to bude fungovat...
staci pri zvarani pouzit formovaci plyn a problemu s "chlpatym" korenom by sa predislo
Editoval denes (24-03-2013 14:59:28)
denes napsal(a):
staci pri zvarani pouzit formovaci plyn a problemu s "chlpatym" korenom by sa predislo
Jo to je jasné, ale v domácích podmínkách s mým vybavením trochu nereálné... Jinak s tím hasičákem jsem už vařil (celá pracovní doba včetně příprav a úprav) cca 5h a vypatlal teprv půlku náplně - Bylo v něm 95 BARů, teď je 50... Mohl jsem z toho tak cca 1hod provařit. Takže hasičák pro takové to domácí šolíchání bohatě vystačuje... Někde jsem četl že by měl vydržet cca 1,5hod nepřetržitého svařování. Řekl bych že vydrží o moc víc...
Na takévéto věci používám Root Flux, funguje docela dobře.
Relik: Já mám doma dva hasičáky a jednu velkou flašku- jeden hasičák trvale na tig a druhej na co2. Bohatě dostačují na moje polo profi sváření (v rpáci toho stejně nadělám spousty i pro sebe (když mám volno, tak co- materiál mám svůj...
Tak dnes zbyl čas i na barvení flašky hasičáku...
Famater: pro mé potřeby trochu drahá záležitost. Pokud bych ale dělal někdy dělal víc věcí, dík za radu.
tomape napsal(a):
Relik: Já mám doma dva hasičáky a jednu velkou flašku- jeden hasičák trvale na tig a druhej na co2. Bohatě dostačují na moje polo profi sváření (v rpáci toho stejně nadělám spousty i pro sebe (když mám volno, tak co- materiál mám svůj...
to ja udělat unas v praci tak letím na hodinu...
alll napsal(a):
tomape napsal(a):
to ja udělat unas v praci tak letím na hodinu...
Tak to tam máte blbé... Taky si hodně věcí dělám přímo v práci, včetně plnění toho hasičáku (zdarma)... Jak si to kdo domluví, tak to pak má...
EDIT:
trošku jsem teď ještě upravil tu kuklu...
Editoval Rellik (24-03-2013 18:31:11)
podobnou typu mam doma . ale už ji nepoužívam.. hasičak si mohu necht naplnit ve mestě za 100,- bez papiru co2 argon mi vozí znamej z polska...
Editoval alll (24-03-2013 18:39:08)
Ja som bral hasicak naplneny argonom-pouzivany len na argon a platil som 60eur aj s bombou-plni to jeden chlapik v Kosiciach ak by niekto mal zaujem dam na neho cislo-nie je to najlacnejsie ale rychle
Rellik napsal(a):
Tak dnes zbyl čas i na barvení flašky hasičáku...
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … ag0762.jpg
Famater: pro mé potřeby trochu drahá záležitost. Pokud bych ale dělal někdy dělal víc věcí, dík za radu.
ta flaska je super,krasna farba...mam velku co2 flasu,asi by sa jej zisiel tiez daky new nater nech to dako vypada...
Když přivezu na Vánoce mistrovi dvoulitrovku rumu, tak je hodnej K tomu mít flašku ve skříňce a kdyby náhodou někdo prudil, tak mu jí dát (on každej potom raději sklapne, protože sám toho občas chce taky dost udělat.....
Tak jsem se právě vrátil z Prahy, kde jsem byl povolán na výpomoc při vaření nerezového potrubí do nějakých papíren na Slovensko. Průměr byl 400mm o síle 3mm. Před odjezdem jsem je varoval, že vařím spíš pouze tupé sváry a kouťáky. Bylo mi řečeno, že na tak velkém průměru je to už skoro jako na plechu a že ty sváry nemusí zas nějak extra vypadat. Tak OK. Po příjezdu na místo (firma APT), jsem dostal na "test" zavařit trubičku o průměru 26mm a síle 2mm - opět jsem pronesl již zmíněnou řeč a jal se svařování. Dopadlo to dle mého očekávání - vařit prý nebudu. Kořen byl provařený pěkně, ale povrch nebyl optimální - bylo to mé první vaření trubky!
Tahle to vypadalo (ten větší průměr):
Ty menší průměry (ø12mm) jjsem si zkoušel jen tak ve volné chvíli.
Pro srovnání - potrubí, které se mělo dovařovat:
Místo toho jsem dostal svařovat rám panelu na plnění vodíkových lahví:
Rám jsem svařil céočkem (ESAB), což bylo asi nejhorší cóčko se kterým jsem kdy svařoval!
Tak ty přídavné podložky a pásovinky, jsem raději vařit TIGem
Včera večer jsem mohl svůj "um" ukázat na nerezových držácích na to velké potrubí, na které mě nechtěli pustit:
plech 8mm + trubka ø76x3
a pro srovnání jak stejnou věc zavařil svářeč se státní zkouškou:
A závěrem? Tady je krásná ukázka toho, že papír znamená víc než něco umět...
Editoval Rellik (29-03-2013 07:49:55)
ten zvar na prostrednej rure to je paradicka !
Tak mám "novou" hračku:
http://www.telwin.si/en/products/welder … ity_1650_t
Zdarma na chalupu dobré ne? Dnes sem s tím vařil jeden 10cm svár a vaří to obstojně...
Editoval Rellik (20-04-2013 13:07:02)
Tak jsem se konečně rozhodl a vyměnil moji Kitinu 165 za Alfin Pegas 200T Pulse HF. O víkendu bude velké testování na svařování nerezové skluzavky na dětské hřiště...
Zároveň jsem obměnil můj starý TIG hořák Parweld 17 za nový:
Na foto srovnání starého typu (dole) s novým typem. Snad se s ním bude vařit stejně dobře jako s tím starým. Ale asi jo. Líp se drží.