SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den. Dnes jsem zakoupil tento stroj KITin 165. Stál mě i s kabely 4780,-. Chci se zeptat, do jaké polohy mám dat ten druhý čudlík (tady jsem se někde dočetl, že to to na dálkové ovládání či co). Nahoru nebo dolu, když žádný dálkový ovladač nemám. Děkuji
Hmm, při přepnutí nahoru na MMA sváříte eldou, dolů na TIG vyřadíte funkci Hotstart aby jste si neupálil špičku wolframové eldy při zapalování oblouku, jak poznamenal správně kolega, měl by jste k tomu dostat návod a záruční list.přeji vám ať vám dělá radost a vydrží.
Ten čudlík nad přípojkou ovladače má být nahoře (ukazuje na manuální ovládání), pokud ovladač není připojený.Navíc je tam šipka, která ukazuje co za ovládání je aktivní při různé poloze přepinače. Ten čudlík vedle (MMA, TIG) je u elektrody celkem jedno. U volby MMA jen navyšuje zapalovací proud pro epší zapálení oblouku. U volby TIG nic nenavyšuje, jelikož u TIGu by se víc namáhala elektroda a taky by mohlo dojít k propálení svářeného materiálu.
Editoval Rellik (14-03-2013 19:53:15)