SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Prosím,zda někdo nemá k dispozici regulaci tyristorovou pro trafo 3x380V.(Popřípadě triakovou)
Skusit hladat a inspirovat sa tovarenskou vyrobou ? KS350, wtu315 sice uz orloj, existuje obrazok wtu_118.jpg
delfin má asi na mysli regulovanie primáru trafa
TAk urcite nieco je na sfarinfe, osobne si myslim ze je to nevhodne riesenie.
hrmil napsal(a):
No, já nevím, ale primár trafa tyristorem ??? Tyristor je dle mých znalostí "řízená dioda" tedy jen jedna půlvlna a to se trafu asi moc líbit nebude.
samozřejmě,pokud by to byla regulace primáru,museli by to být triaky. :-)
..ale mám tři tyristory 250Ampér včetně diod a trafa 3fázového.
Nikde jsem to schéma nenašel,zkusím ještě ten jpg obrázek wtu118. :-)
Když budete chtít použít tyristor tak musíte použít dva na 1f, a zapojit je antiparalelně,osobně bych použil triak:) Postavte obyčejnou triakovou regulaci,postavte ji třikrát,každou na jednu fázi.Pak se musí vymyslet jak spřahnout potenciometri,aby při otočení se otáčely všechny najednou,šel by použít jeden stereo a druhý mono,takže jen dva spřahnout.
Tohle je odzkoušené zapojení
Seznam součástek:
R1 - Rezistor 12K / 1W
R2 - Rezistor 12R / 1W
P - Potenciometr 1M, nutno celoplastový!
T - Trimr 1M
C - 100nF / 275 VAC
Di - Diak ER900 nebo DB3 (28-36V/3A)
Tr - Triak, dle zátěže. Pro svářečku např. BTA41/800 (40A/800V)
V - Varistor 275VAC
Rz - Připojená zátěž
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na … ght=wtu315 tlmivku mas?
JARDA V napsal(a):
hrmil napsal(a):
No, já nevím, ale primár trafa tyristorem ??? Tyristor je dle mých znalostí "řízená dioda" tedy jen jedna půlvlna a to se trafu asi moc líbit nebude.
Ja som nemal na mysli riadenie tyristorom,len som reagoval na druhý príspevok od Atlana.Samozrejme by sa museli použiť dva tyristory antiparalne zapojené na každú fázu.Jednoduchšie je použiť triaky riadené IOdriverom.Ale lepšie je trafo riadiť v sekundáre.Ja som skúšal riadiť jednofáz.zvar.trafo v primáre triakovou reg.Fungovať to fungovalo ale trafo sa trochu viac ohrievalo.
díky za zprávu. To je také dobré vědět. A jiné vlastnosti jsou při primární regulaci dobré? svár,lepení elektrod,..atd?
díky za odkaz Atlan. Koukal jsem na to celkem je to vidět, ale některé popisky ani při zvětšení moc nepřečtu :-). Ještě na to pokoukám,až bude víc času.Tlumivku mám taky z té nabíječky,ale jestli má potřebné parametry,to nevím.
Stránky: 1