SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli bych měl předehřívat každý hliníkový materiál, ať už velké kusy nebo jen plíšky. Chtěl jsem svařit dva obdélníčky o rozměrech 80x30x10 oba byli stejné tloušťky a za boha se mi to nepodařilo heftnout a udělat kouťák a zaboha se mi to neslilo, vždycky se mi natavila jen jedna strana ale neslili se... proč?? Díky.
Vzhledem k tomu ze hlinik vede velmi dobre teplo (rychle ho odvadi z mista svaru) pak je vhodne svarence ovzlast ty silnejsi predehrat.Jinak bude dochazet k vami zminovanemu jevu.A jako u kazdeho svarence je treba dbat na jeho cistotu v miste a okoli svaru.
Blitz napsal(a):
Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli bych měl předehřívat každý hliníkový materiál, ať už velké kusy nebo jen plíšky. Chtěl jsem svařit dva obdélníčky o rozměrech 80x30x10 oba byli stejné tloušťky a za boha se mi to nepodařilo heftnout a udělat kouťák a zaboha se mi to neslilo, vždycky se mi natavila jen jedna strana ale neslili se... proč?? Díky.
Jakým proudem jste se o to pokoušel? AC, DC - jaká polarita? Jak velkým proudem jste svařoval a jaký má vaše mašina proudový rozsah? Jaká je čistota Ar? Při takovém dotazu je potřeba podrobnější popis.
Ja mam Tiga cinu 200P AC/DC a presne toto iste sa mi stava...to je tak na zvaranie do 3 mm plechu,resp.hrubky materialu.ked som skusal hrubsie 5 alebo 6 mm nemam sancu.Musi sa to fakt dobre zohriat a potom to ide.Improvizoval som s teplovzdusnou pistolou a funguje to...Na take hrubsie materialy treba poriadny kanon masinu aspon 300A a samozrejme vodnika chladenie...inak neviem neviem