SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Nazdárek,
měte někdo zkušenosti se svařováním na magnetické šabloně,přípravku?má to nějaký vliv na kvalitu sváru?
díky
Magnet je vhodný maximálně na nastehování svařenců.Při svařování samotném způsobuje krutě vychylování oblouku-foukání.Kdysi vyzkoušeno osobně-chtěl jsem si ušetřit čas s přípravama,takže jsem si díly seskládal na magnet abych však záhy zjistil že tudy cesta nevede.Oblouk lítal jak pominutej,občas se odklonil úplně-prostě nic kloudnýho natož pohledovýho.U tupých svárů je stejně potřeba materiál před svařováním předehnout-rozevřít což magnet dost dobře neumožňuje,nebo svařovat na střídačku z obou stran jinak nezůstane zachována rovina -zúhlování svařence.
V práci máme akorát magnety, které se dají vypnout. Jinak ty obyčejný- jeden mám doma a je docela šikovnej- nastehovat svařenec a hned magnet sundat- pak už svářet jen bez magnetu, jinak to stojí vždycky za prd. Pomůcka pro stehování je to dobrá, ale jinak během sváření již nastehovaného svařence je to k ničemu.