SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Nevíte prosím jak si přichytit čtverec pásoviny dovnitř jeklu? Chci ho tam po stranách přivařit.
Viz obrázek
Uvnitř jeklu je čtverec pásoviny. Uvnitř je vyvrtaná díra se závitem pro šroub. Je to součást rozdělávacího kovového pracovního stolu. Líbí se mi to jako nápad. Chtěl bych to použít dál.
Díky.
Nejjednodušší bude do závitu našrobovat šroub,hlavu opřít o kousek tyčky,bodnout všechno co je potřeba a pak to dovařit,případně použít vhodně dlouhou tyč zevnitř,na tu položit ten čtverec co se má vevařit,zas přibodnout a dovařit
A kostru si nedávaj na ten šrob aby ti to nepreiskrilo v tom závite a potom to možno ani nevytočíš!
výše uvedený způsob je vyzkoušený. Upozorňuju, že je to ale strašná piplačka!
tomape napsal(a):
Vyzkouším. Díky moc všem.
v te diře je nasezen specialni duty nyt ze zavitem v jedne praci jsem po lakovani tyto nyty nysazoval a nytovačkou nalisoval ty nyty by se měly dat normalne koupit..
alll napsal(a):
v te diře je nasezen specialni duty nyt ze zavitem v jedne praci jsem po lakovani tyto nyty nysazoval a nytovačkou nalisoval ty nyty by se měly dat normalne koupit..
To znamená, že tam nejdřív vyvrtám díru. Pak přivařím. Nalakuju. A nakonec přinýtuju dutý nýt?
Hmmm. Tím se to komplikuje. Myslel jsem, že tam prostě vyvrtám díru a závitníkem udělám závit.
tak tam místo dutýho nýtu bodni z druhý strany matku, nebo místo plechu dovnitř navař pásovinu a závit vyřezej do ní(aby tam bylo dost materiálu pro závit)
Szabitch napsal(a):
tak tam místo dutýho nýtu bodni z druhý strany matku, nebo místo plechu dovnitř navař pásovinu a závit vyřezej do ní(aby tam bylo dost materiálu pro závit)
No tak jsem to původně myslel - název tématu je "Jak přivařit PÁSOVINU". Prostě jak to říkáš - dovnitř přivařím pásovinu se závitem a je to.
Ta matka z druhý strany je ale taky dobrý nápad
Editoval ludek (13-02-2013 18:51:55)
Já bych tam dal 5mm silný čtverec plechu s vyřezaným závitem. Jako zapuštění bych na halvu šroubu lupl do čtverce nějaké trátky, které by to podržely v určité vzdálenosti od kraje, nabodoval, pak tam dal normální šteft aby se nezaprskal závit a zavařil. Něco podobného teď děláme v práci
Podle mně, když ten čtverec bude aspoň v jedné výšce přesně na vnitřní průměr jeklu, stačí ho tam přidržet svěrákem nebo třeba i svorkou přes střed stěny jeklu. Stěny jeklu trošku povolí, dosednou na čtverec a ten potom bude držet a půjde na protilehlých stěnách nabodovat. Pak se to jen uvolní a zavaří.
Druhá varianta je udělat ten čtverec v jednom rozměru a uprostřed stěny o cca 0.1 - 0.5 mm větší než je vnitřek jaklu a zkosený. Podobně zkosit okraj jaklu nebo aspoň sundat otřepy. Takže se do toho jeklu napasuje opatrně kladivem nebo dřevěnou paličkou a bude tam pro nabodování sám držet.
Třetí varianta je za tloušťkou čtverce jakl trošku zůžit třeba poklepem něčím jako důlčíkem. Potom přesný čtverec normálně vložit shora do jaklu a on zůstane na tom zůžení sedět a půjde potom shora dolů přibodovat a svařit.
Ctvrtá varianta místo zůžení dovnit jaklu udělat elektrodou "sople" , na kterých zase bude vložený čtverec sedět a shora zase přibodovat a svařit......
a určitě by mně ještě napadly další možnosti......
Místo soplu provrtat třeba dvojkou průměrem, vložit drát skrz , aby potom se čtverec usadil na drátu a mohl shora přivařit.....třeba bude vhodné , aby ty nohy z nějakého důvody měly dole ty otvory......nebo je potom zavařit či před lakováním zatmelit......
Editoval Radim (14-02-2013 09:25:47)
http://euronaradie.eu/klieste-nitovacie … -5638.html nekomplikoval by som to....ciste a elegantne riesenie.....
Pokud potřebuje udělat pár noh, tak se mu to asi nevyplatí. Mám dojem, že ty nýtovací matice jdou zalisovat i prostým dotažením. Ale trumfnutě, protavovací vrták je ještě dražší, ale udělá límeček, který délku závitu prodlouží.
ak je to na hobby tak myslim, ze radost zo solidne spraveneho detailu je k nezaplateniu..., ak to ma byt na profi tak si naopak myslim ze ide o zanedbatelnu polozku.....
takový názor do pranice, oni ty nýtovací matky taky nejsou žádný zázrak, chvíli to někde pracuje a jde to s*át - uvolní se a začnou se protáčet, loctite tomu trochu pomůže
samozrejme nejde o ziadnu zazracnu technologiu to by som si ani nedovolil tvrdit,ale na taketo nenarocne veci podla mna fajn.....
... Videl som, a stoji to presne zah...o, bud narezat zavit do poriadneho matrosa alebo bodnut matku.
V praci se zavitovymi nyty pracujeme dost casto.Jako u vetsimy problemu vznikaji nedodrzenim technologie.Spatnou pripravou der(zahloubeni,prumer) spatnou volbou nytu velkou nebo malou silou pouzitou na roznytovani casto i priliz velkym utahovacim momentem sroubu.A nekdy tez nevhodne zvolenym pouzitim techto nytu na dynamicky zatezovane pripadne velkou silou zatezovane spoje.Resenim jsou privarene matice nebo technologie thermdrill.
Příspěvek č.2 se mi líbí nejvíc, v jednoduchosti je síla. Možná místo řezání závitu vyvrtat díru a přivařit matku.
Ideální udělat si na to forychtung z úzké pásoviny ve které je vyvrtaná díra kterou projde ten šroub.Prostrčit šroub dírou v pásovině,našroubovat na něj ten čtverec,zasunout čtverec do jeklu pásovina zabrání propadnutí.Doprotivky to bodnout,demontovat a šup na další kus.Bude li těch "přípravků" víc a někdo kdo to bude chystat je to pak fofr.
Ládes napsal(a):
tomape napsal(a):
má to eště jeden efekt proti jiným řešením - nepoprská se závit...
já bych vzal jekl o 2 (třeba)cm kratší než je vyráběná nožka, velikost taková, aby se volně vešel do materiálu. Přivařím jekl svisle k nějaké desce na zemi, a už to jede. Nasunu nožku, vložím plech s dírou a závitem, vnitřní malý jekl je jako doraz... zavařím a sekám to jako Baťa holínky...