SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Prosím o radu, jak mám co nejlépe vyčistit hořák? Stačí ho dat na ponk a z jedné strany do něj pustit stlačený vzduch? Nebo ho nějakým způsobem rozděláváte? Nevadí že nemám na kompresoru odlučovač? Někdo mě právě říkal že ten hořák prolévaly nějakým způsobem acetonem je to lepší jak vzduch? Hořák mam čtyř metrový, děkuji za rady
Nejlepší je když nastanou poblémy vyměnit bowden takový ranec to není už jsem se setkal i s takovými borci kteří aby to "nedrhlo" tak ho prostříkli olejem.Při každé výměně cívky (18 kg) profouknu v práci bowden vzduchem (samozřejmě bez oleje)jinak nedělám nic jiného a jednou za čas ho prostě vyměním(když vyvařím 1-2 cívky za měsíc pak vydrží bovden několik let)prolévání čímkoli je vzhledem ceně bowdenu mrhání penězmi a prací.
V me předešle praci byla nutnost měnit bovden co 2 mesice střídali jsmese na jedne mašině 3 lidi na 3 směny za kazdou smenu se vyvařila jedna civka dratu 1.0 ikdyž se bovden profukoval po každe smeně nekdy jej bylo potřeba vymenit dříve každy svařeč měl svou špičku kterou si v hořaku vymenil.. pak ale to došlo tak daleko že každy měl svuj hořak a i kostru kterou si na mašinu před začatkem smeny namontoval a kazdy si hořak musel udržovat sam.. kdo nato kašlal neměl takov vykony jako statní a byl kracen na vykonostních premiich asi tak všecek spotřebni material šel u předaka nafasovat jednou za čas přijel servis na hořaky a ty skontroloval a zavady na miste odstranil pokud to nešlo tak museli hořak vzit sebou a dali nahradni po dobu opravy.. profukovat se vypaltí každy den......
to:all to se taky nedivim pri takovych vykonech ted jen zalezi na tom koluk toho dratu tazatel vyvari.Pokud nekdo jako Unihero vyvari co mesic sud pak muze klidne co sud dat novy bowden.
Editoval Honza007 (12-02-2013 05:22:58)
Odmontuj prievlak (špičku) a s tejto strany ho prefúkni kompresorom pri každej výmene cievky. A ak máš nie najkvalitnejší drôt tak si ešte pricvikni na drôt ešte pred podávač čistič (taka handrička so štipcom)