SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
zdravím. chtěl bych se zeptat, zda je možné spájet k sobě měd a ocel. jedná se mě o měděnou trubičku 8mm (o síle stěny 1mm) , která bude procházet ocelovým plechem o síle 3mm a tam bych to potřeboval utěsnit spájením jestli to je možné a hlavně čím. pokud by bylo, tak mě prosím poraďte trochu postup. díky
Požadavek conexe je celkem banální případ pájení na tvrdo mosazí. To za pomoci autogenu zvládne každý svářeč plamenem. Výběr pájek různých výrobců je široký.
díky já o tomhle nemám šajnu, tak sem potřeboval vědět co by bylo nejideálnější. někdo mě říkal i cínem že by to mělo jít ale potřebuju aby to něco vydrželo kvuli vodotěsnosti.
Pokud to nebude moc mechanicky a tepelně namáhané tak i cínem.
zhruba max 90 stupnu , a mechanicky vubec
Jaký bude mít ta kapalina tlak? A jaká je styčná plocha, to je zásuvný spoj, nebo jaký?
Podle toho, co zatím píšete, klidně i to měkké pájení. Např. tedy Fontargen A611 nebo UTP 570 a tavidlo Fontargen F600. Tj. SnAg4 s pájecí teplotou ca. 220°C a tavidlo, co funguje i na oceli.
S teplotou máte ještě malou rezervu, toto se používá do 110°C.
Zdravím, vím, že se to zde nehodí, ale potřeboval bych doporučit pájení stříbra na měděnou podložku(firmy,OSVČ). Předem děkuji za odpověď a ochotu.
Dobrý den nevím co přesně chcete pájet ale stříbrem pájím ve své dílenské praxi při výrobě různých výrobků i opravách dílů na veterány celkem často tak pokud chcete můžete se na mne obrátit a třeba se na něčem domluvíme. Zdravím Štěpán