SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den. Mohl bych zapojit láhev s propan-butanem na autogenní pistoli? Mám ji totiž doma, tak nač utrácet za další PB hořáky. Prosím poraďte, zda je to možné. Časem bych tam možná přidal i ten kyslík,až se dostanu k nějaké láhvi. Předem moc děkuji
mužeš ale jen pokud bys si chtěl tím hořákem zapálit max cigaretu.Ale ted vážně samozřejmně to nejde horák na propan je uplně jinak dělanej musí nasávat hodně vzduchu a to u autogenu není tam dodáváš ten kyslík s láhve
diky moc, to jsem chtel vedet. takze kdyz si poridim jeste tu kyslikovou lahev, tak bych mohl dosahnout slusnych teplot? treba abych s tim nahral zelezo na zohnuti, zavareni hliniku atd?
pravděpodobně ano ale to už je otázka na někoho jiného nejsem odbornik.Myslím že i hořák kyslík propan je malinko jinej ale jistej si nejsem
Tady je katalog věcí na propan
http://czech.gcegroup.com/download-file … paline.pdf
Ahoj,
myslím že tuším co Tě trápí. Potřebuješ vědět jestli s příslušenstvím od autogenu tedy kyslík - acetylén můžeš pracovat také se zdroji kyslík - prop. butan. Mám obé tak jsem to prozkoumal.
V zásadě , od lahve až po hořák je to stejné. PB láhev má opačný závit oproti kyslíku ale jinak to pasuje , můžeš tedy použít kyslíkové hodiny na PB, musíš pouze vyměnit matici. Hadice jsou stejné, směšovač také. Kde se to zásadně liší je hořák.
Na fotce jsou oba horní je autogenní, spodní je kyslík PB.
V dalších fotkách je jasně patrný rozdíl.
Tak dneska jsem poprvé vkládal obrázky , je to poněkud složité, snad se povedlo.
Nevím na co chceš K- PB používat, já to mám hlavně na levný ohřev, řezání kovů a především se s tím výborně letuje mosazí.
Běžné oceli se stím spojovat nedají - nebo velmi obtížně je tam vysoký zbytek kyslíku. Možná zdější svařovací alchymisti by Ti to vysvětlili lépe.
Pokud budeš potřebovat něco upřesnit, dej vědět. Martin
Marten264: Diky moc. A nevis jeste kde by se daly poridit ty horaky na PB? A co by se stalo, kdyby pouzil ty klasicke horaky na acetylen?
Editoval dominikreichel (02-11-2008 16:22:48)
Pokud ti jde jen o samotnej hořák na propan bez kyslíku poradím ti jiné.Stačí sehnat jakoukoliv letlampu na benzin mám asi 4 velikosti našrouboval jsem to na takovou rukojet s ventilem a funguje to perfekt a uplně jako ty kupované které jsou nekřestansky drahé.
Mám soupravu, vyrábělo se to dřív za totáče. Občas se to mihne na Aukru. Je to takový asi metr vysoký kufr, byla tam jedna PB 2 kilovka a dvě 5 litrové lahve na kyslík (jednu z nich teď používám na Argon a jedna u soupravy stačí) a redukčáky, hadice a hořáky 4 velikosti + řezací. Tenkrát jsem za to dal asi 3.000,- . Dneska je ta cena do 5.000,-
Podobné hořáky a svařovací soupravy používají ledničkáři - zkus chlaďaře.
Použít ten autogenní bych nezkoušel, chová se to jinak než acetylén. Ten propan je " rychlejší " jinak naskakuje při zapálení a jinak hoří. Ty hořáky se liší pouze tou koncovkou , jak je vidět na fotce a je opravdu zásadně jiná. Mohlo by se Ti to vrátit do hadice.
Tak jsem to projel a máš to štěstí.
nová pb sada s kyslíkem na svařování (Číslo aukce 473589700)
http://www.aukro.cz/item473589700_nova_ … ovani.html
Zkus se domluvit s prodejcem, možná má hořáky samostatně. Ta cena za tu soupravu je astronomická
kamarád to má problém ale naplnit ten kyslík nikde ti to nenaplněj jedině jak máš známého a ten ti to přepustí z velké