SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím, chtěl bych se zeptat. Mám svařovat jemnozrnou ocel S690QL s předehřevem 100°C. Drát pro svařování jsem našel ESAB AUTROD 13.29 pr.1,2. Teď ho nevlastním, mám standartní G3Si1 pr.1,2. Pár lidí mi řeklo, ať to v klidu svařím G3Si1 a dodržím předehřev. Je to zařízení, na které jde zavesit poměrně velká zátěž, tak mám s použití G3Si1 poměrně strach. Prosím o info zda by to šlo zavařit drátem G3Si1 a jaký to má vliv na uvedenou ocel oproti ESAB AUTROD 13.29, díky.
Zdeněk
Sice jednoduchá otázka, ale sakra těžká odpověď. Pokud je to pro vlastní potřebu tak bych zvětšil sváry o 50% a není co řešit. Je-li to ale zakázka, tak bych to nikdy neudělal. Tahle ocel je velmi citlivá na vnesené teplo a velmi snadno, a to i při předehřevu, praská. Bál bych se i použití drátu 1,2 mm, protože takový oblouk, to už je pořádný zdroj tepla. Když tento materiál pro jednu drážní firmu svařujeme, tak to jsou tanečky. Stačí podcenit délku stehů a za půl hodinky už je kolem nich plno trhlin. Kvůli vrubové hoževnatosti bych rozhodně ten doporučený drát použil. Ostatně - zákazník má vždycky pravdu. Nebo ne?
Editoval jirkati (25-01-2013 20:40:26)
autrot chce extra plyn aspoň myslím
Co to bude za zařízení, kde bude pracovat a hlavně, jaká je tloušťka stěny?
K dratu ESAB AUTROD 13.29 bezne použivame misan 8 od linde vaříme s ním domex a neni problem.