SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
chtěl bych se zeptat jestli nemá někdo zkušenost s navařením ok na patku jcb.Potřebuju je uříznout a navařit nové ale zdá se mě že patka je bud litina nebo ocelolitna kdo má zkušenost porad te jak na to dík.
ty originál patky zcela určitě nejsou litinové, můžou být odlité - ale z oceli. Osobně JCB nemám ale velmi často je používám od spřátelených firem, vím jak jsou ty placky namáhané, výroby nových bych se neobával, jen ta oka pořádně připravit - hodně srazit hrany v místě kde bude koutový svar s plackou, zavařit pořádným proudem.
Známý má JCB a má tam hardox (otruvzdorný plech). Pochybuju, že by tam byla litina- je křehká. Odkud jsi?
jsem od náchoda
ty starý oka už jsou hodně "vyčvochtaný"? nebo jakej máš záměr?
mám to zavařit co2 nebo radši elektrdou
mám vypálený nové tak ty starý uříznu u patky a navavařit nové
Já bych volil spíše elektrodu. Nastehovat, paknavařit kolem dokola jednu vstvu, nechat trochu schladnout oklepat a jet další vrstvu. Jak máš silný patky? Zda je to okolo 1 cm, tak raději silnější elektrodou- 3,15. Udělej pořádný úkosy, abys měl pěkně udělanej pevnej kořen sváru.
přesně jak píšou nademnou, bude to nějaký hardox QL 690 pro příklad.
otec má CAT a nikdy jsem si nevšimnul z čeho to je ale určitě to nebude litin,a protože když vidím jsk stojí třeba jen na polovině a na kameni tak by to asi praskalo.
v práci děláme tento typ bagrů ale neděláme ty nohy s patkou
zakořenil bych to klasickým co. pevnost sváru je dost vysoká.
Jaké má to oko rozměry a z jak silné kulatiny je?Za tepla se dá stočit ledacos.
Ty patky jsou u JCB i u Cat ocelolitina.Opravu jsme řešili tak že jsme oka vyvařili a nechali vyfrézovat na původní průměr.
Nemyslin ze by to byla ocelolitina spise lita ocel pripadne vykovek z nichz jsou casto tyto dilce.Ocelolitina sice odolava razum lepe nez litina ale stale je relativne krehka.
Ocelolitina je výraz pro litou ocel, též ocel na odlitky, která se dělí na uhlíkové, k zušlechťování, vysoce pevné, otěruvzdorné, atd.
Když není známé přesné složení, těžce se asi bude určovat technologie svařování.
Osobně bych raději stávající oka (pokud to ovšem je možné, fotka by pomohla) vyvložkoval (na horizontce odvrtat, nalisovat nové pouzdra a vyrobit nové čepy).
Stránky: 1