SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den navrhuji tedka spojení kotouče u nerez plechu a hřídelky z 11600 a nejvhodnější technologie se mi zdá to zapájet. Kotouč: D=150mm, d=10mm, tl3mm, Mtr: 1.4301
A ještě takový dotaz kolik mám nechat mezeru na pájku a kterou pájku použít. Namáhání krutem je zanedbatelné jde o to aby kotouč držel na svém místě. Nalisovaný spoj vymýšlet nebudu z důvodu pracnosti. Kotouč vypálí lyser.
Předem děkuji za odpovědi
Zanedbatelné namáhání krutem znamená, že by to vydržela i cínová pájka?
Pokud ano, tak 96%Sn+4%Ag, např. Fontargen A 611 a nějaké agresívnější tavidlo, např. Fontargen F 600 S 15, to je podobné jako na pozink.
Pokud je namáhání větší a cínová pájka nestačí, tak tvrdé pájení stříbrnou. Např. Fontargen AF 314, čož je 55% Ag pájka obalená tavidlem.
RAději to vezmi tou pěvnější stříbrnou pájkou. Pamatuuj: raději předimenzovat, než poddimenzovat..........
no A hlavně vnést co nejmíň tepla at se to nekroutí a zajímá mě ještě mezera mezi dírou v kotouči a hřídelkou at pájka dobře zajede a není jí tam moc aba nevytekla
A technologie tig k té AG pájce nabo stačí acetilen kyslík
Editoval franišek (20-01-2013 20:20:14)