SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Mám svářečku Gude MIG 155/6W,když nastavím nejvyšší výkon-stupeň6-tak při stisknutí spouště se stává že vyráží jistič.Má být jistič 16A,vyměnil jsem ho za 20A
a stejně ho vyráží a to tak,že stačí naprázdno stiskout spoušť a třeba po 10-ti stiscích najednou jistič vypadne,nemáte někdo potuchu co by to mohlo dělat?
Díky
Dodelejte si Softstart, viz. http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? … 2007080801
Editoval Colin.McRae (17-01-2013 12:42:49)
Bacha na jednu věc... je třeba zachovat selektivitu jištění.... ono to není jen "vyměním jistič za silnější" je třeba aby předřazený jistič byl o jeden stupeň vyšší.
Jinak samozřejmě může být řešením ten softstart, ale taky jde o to, jaký jistič jsi vyměnil. Jestli to byla nějaká "šuplíková zásoba", která byla již použitá a může být vyhřátá a nebo byl nový a byla jen použita nevhodná charakteristika. Taky jde o to, zda na ten jistič "běhá" jen ta svářečka nebo i něco jiného...
Zajímavé je, že výrobce udává max. příkon 5,7 kVA a min. jištění 16A... to pak se celkem ani nedivím, že lítá ven ta šestnácka už při zapnutí... v tomhle výkonu bych šel výhradně do 3f. stroje, zvlášť když nemám na jedné fázi k dispozici 25A.
Editoval Blažena (17-01-2013 13:36:49)
Svářečka GUDE 155/6 má tak obrovský příkon? A co s tím dělá? Vždyť tahle svářečka ani pomalu neumí svařovat, tak na co potřebuje tak velký příkon? Trošku jsem počítal a u 16A jističe by měl být max. příkon stroje 3680W. Má svářečka má taky napsaný max. příkon 5,2 kW, ale v pohodě ji utáhne i zdravá 16ka jistič. Myslím si totiž, že ty jejich popisy jsou kolikrát trošku mimo.
u einhela BT-GW 170 pokud si dobře pamatuji tak bylo naštítku napsano max odběr 26A kdy mi taky na 6 stupen vyhazovala jistič tak jsem vymyslel ten stykačovy softstart se 2 odpory kdy dochazí při sepnutí tlačítka hořaku k velke indukci jadra transformatoru.. gude 155/6 bude mist stejny transformator jako mel muj einhell 170 tak softstart dotazovateli pomuže, pak bude moci svařet i na 10A jističi do 4 stupne bez problemu..