SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
dobry vecer potreboval bych zjistit zda se da koupit deska do cocka zn.: T.I.P TRONIC profi MIG 140 a nebo jestli nekdo nema a neprodava desku dekuji za pomoc
prilozil bych fotky ohledne desky ale nevim jak vlozit fotku sem na forum popripade poslu na meil
KOUPIT SE NEDA, ALE NAHRADIT ANO..
aha a jakou jinou deskou by se dala prosim nahradit nebo jak jinak bych ji nahradil??
Aek 115 kct 112 aek 024 je toho tady o nich dost.Pokud nemate motor podavace na 24V pak bude treba vymenit i ten.
Tahle svářečka je nějaká neznačková, tyhle nářadí myslím prodávají v Baumaxu nebo Bauhausu, ne? A co se vám stalo s deskou?
Do těchhle levných svářeček se většinou nedají sehnat origo desky. Buď samodomo výroba, nebo jak psali kolegové náhradu v podobě profesionálně vyráběných desek do profi svářeček.
no nevim kde se tyhle svarecky prodavaji pokud se jeste prodavaji ja sem ji kdysy koupil na aukru svarovala viborne a jen tak se ji nechci vzdat... no tak uvidim objednal sem si do desky jiny dili co me vyhorely a skusim je prohodit a uvidim kdyz to nepujde tak koupim jinou desku jen nevim na kolik voltu je motor a jak me radite popripade se vymeni no a jinak stalo se me to ze zniceho nic nejde nastavit posuv dratu jde to porad narychlo a nejde ubrat a dekuju za rady :-) snad pomuze prehodit vyhorele dili jak ne tak koupim jinou desku
Kdyby jste chtěl jemně ušetřit, koukněte na stránky Alfin-Trading.cz. Mají tam desky s elektronikou do svářeček Telwin. Mám jednu z nich doma ve svářečce a nejsou problémy. Pozor ale, obrázky nejsou přímo od konkrétních desek! Už tam dopsali, že to je jen ilustrační foto.
Editoval varok (10-01-2013 19:32:02)
ano na ty stranky sem koukal jenze nevim kterou z tech desek kdybych vedel jak vypadaji abych mel predstavu o napojeni tak by to bylo dobry ale fotky sou jak pisete ilustracni no
pan varok vam nastinil možnou cestu opravy vašeho stroje..
az budu mit doma desku a predelam to dam vedet jak to dopadlo snad budu sikovnej a pojedete ... tak moc dekuji za rady :-)
Jestli vaše svářečka má maximální sv. proud kolem 140A, jak vyplívá z názvu, tak by vám měla stačit deska z Bimax 152. Ta už má i spínání trafa, tak se nemusíte bát. Ta nejlevnější co tam je mám já, ale ta nemá spínání sv. trafa. To by jste si musel podomácku dodělat.
tim spinacim trafem mate namysli to rele??jestli ano tak to neni ani na ty originalni desce a koukal sem pres google ze na te desce bimax 152 jak jou ty 4 kontakty na bile zasuvce tak mam ja na svarecce i desce 5 koliku a ten co chyby je propoj k dratu od trafa tak nevim jestli to bude nejak vadit a nebo jestli to pak nejak jinak propojit
Muj nazor je nez se bastlit a ruzne doladovat a dodelavat funkce s ridicich jednotek cinskych(nic ve zlem) nebo italskych svarecek. To radeji koupit aek 115 nebo kct 112 k tomu pripadne pokud jiz ve svarecce neni stykac trafa a ventil na plyn a hrst spojovaciho materialu zapojit a uz jen svaret ,pohodova prace se zakladnim vybavenim a znalostmi v oboruv elektro ze zakladni skoly na jeden vikend.
prace cea na 3 hodiny pokud je vše nachystane a nechybí žadny kus materialu..
Však jsem psal, pokud chce ušetřit. Když dá vámi doporučovanou desku, tak musí také překopat půl svářečky. Dát zvlášť trafo na napájení desky a komponent, elektroventil plynu, stykač apod.
Když dá desku co jsem napsal, nebo podobnou, tak ušetří a jen předělá dráty. Jinak když nebude chtít nemusí nic předělávat.
franta.d: tak pokud nebylo spínání sv. trafa ve vaši svářečce ani předtím a drát byl stále pod proudem, tak můžete koupit i tu nejlevnější desku co tam mají. Je tam napsáno cena asi kolem 400,- kč.
varok : ano vim kterou desku myslite takze ta by mohla stacit ja co sem teda koukal a co me rikal tatka tak tam zadnej stykac na desce nebyl . a co rikal tatka tak to asi bude delany u te svarecky tak ze kdyz se zmacklo tlacitko na pistoli tak jak se to sepne tak jde prou do desky .takze to je jako spinani toho svareciho trafa je to mozne ?? asi se moc vyptavam ale opravdu nechci moc utracet chci usetrit a nechci predelavat pul svarecky jak ste napsal a moc dekuji za rady
dneska se mi pod ruku připlantala einhell BT-GW 150 ROK VYROBY 2012 divim se, ale svaří celkem obstojně i 0.8 dratem a ma 6 možností nastaveni majitel si přal přestavbu i z použitím stykače řídící desky Ktc 112/aek 115, ventilator sunon a el.mag.ventil a vyrušit ventilek v hořaku+ ocelovy bovden tam dat.. po rozmontovaní skříne jsem zjistil že trafo je menší než u bt-gw 170 asi o1/3, ale vaří tlumivka je stejne velka přídam sem nejake fotky při demontaži hořaku,puvodniho řízeni posuvu jak to vypada.. a pak nakonec finalne smontovany stroj po přestavbe.... jeto dražší, ale zakaznik naš pán....
franta.d: Jak jsem psal, záleží jak to bylo ve svářečce původně. Nejlepší by bylo, kdyby jste tady dal obrázek původní desky pro řízení posuvu. u těch levnějších svářeček stykač nebývá, jen výkonové relátko na desce. Já třeba neměl ve svářečce ani to relátko a musel jsem si to dodělávat podomácku. Jinak jsem zbytečně odprásknul původní desku, ale na stránkách alfin-trading jsem koupil úplně tu nejlevnější za zhruba 400,- kč a byla úplně stejná jako ta původní. Ta reguluje jen rychlost podávání drátu, po sepnutí tlačítka na hořáku. Jinak drát byl původně stále pod proudem.
Pokud chcete, tak vám mohu poradit se zapojením.
Alll: To se mi zdá divné. Vždyť tyhle svářečky čím dál více slevňují a že by je teď začali dělat poctivěji za méně peněz? To se mi nějak nechce věřit.
Editoval varok (12-01-2013 16:02:19)
varok: po vyplate objednam tu desku a uvidim popripade se svami poradim na to zapojeni. ja prave nemel na stare desce zadny relatko . ja si vzdy nastavil rychlost potenciometrem a po sepnuti tlacitka pistole se dal impuls do desky a zni pak do podavace a prave zniceho nic rychlost nesla snizit je porad narychlo a co vim vyhorel me tam odpor a nejaky to BDW93C tak sem si to objednal a cekam az to dojde jak odpor tak to bdw93c a kdyz to ani pak nepujde tak koupim tu desku a skusim to tak :-)
sam se tomu divim, ale molo se jim to trafo povést je pěkně navinuto ne jak u předeslych mašin co jsem předělaval bylo vinuti jak navijeno doma ručne tohle vypada na strojově navinute vinutí dobře utažene a prolakovane..
Hm, to tedy opravdu koukám.
franta.d: a původně jste měl drát stále pod proudem, nebo nebyl a spínal se tlačítkem na hořáku?
varok: spinal se tlacitkem na horaku
Aha, tak to jste tam musel mít buď stykač nebo relé. Ta nejlevnější deska nemá ani jedno, tudíž by jste měl drát stále pod proudem a spínal by se vám tlačítkem jen posuv.