SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Mám ivertor a použil elektrody E-B 121.Svařoval jsem k sobě dva jekle o tl.3mm proudem okolo 90A a měl jsem problém s jiskrou. Poraďte, co by mohlo být za problém.
děkuji
Neměl jsi náhodou inventor nastavenej na TIG svařování?
Problém s jiskrou? Zkus to trochu konkretizovat.
Svařil jsi materiál či nikoli, oblouk naskočil po pár pokusech či jsi jej nemohl ani chytit (atd.)....?
Málo informácíí! Aký inventor? Dá sa nastaviť hot start? Ak je to v poriadku podľa manuálu - mokré, staré elektródy, zlá predlžovačka /tenké vodiče/, zmotaná na cievke, blbý kontakt v ob. zásuvke, nad 150 A inv. nestačí! A nakoniec bazické elektródy, proti rutilkám, horšie zapalujú i keď je všetko v poriadku
Invertor KITin 145 přepínač v poloze MMA.
Materiál jsem sice svařil(dobře), ale až po delším škrtání elektrodou, přitom spotřebováné elektrody tentýž den (SUPRA tl.2,5), vše v pořádku!!!
Tak jsem zakoupil na zkoušku E-B 121 tl.2,5 (bázická elektroda) a takhle jsem dopadl.
Zkusil jsem :
- jak jinou siťovou zásuvku
- zkontroloval kabel + a -
- kostru připojil na svařovaný jekl popř. očistil
- elektrody u krbu nahřál
- elektrody zakoupené před týdnem
!!!Při dotyku elektrody se svař.mat.ďivně prasklo v Invertoru-to za elektrod SUPRA nedělalo!!!První jiskra s novou elektrodou bez problémů ,a pak jsem to mohl zahodit.
Něco jsem už navařil, ale tady potřebuji trošku poradit.
Díky za Vaše rady
T
Pokud máš voltmetr změř kolik voltů dává na prázdno (odpojené svařovací kabely) většina invertorů by tam měla mít kolem 80V pro zapalování.
Už se mi stalo i to , že nové elektrody měly obaleny i spodek elektrody a proto to nechytalo oblouk .Musel jsem je opatrně oklepat .