SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 2
Zdravím je to ono to zařízení na triodýnu pro svařování TIGem (WIG)??? viz odkaz http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? … 2008022101
Zdravím,TIG 30 nebo 20 není pro triodýnu.Ale možná po menších úpravách by použít šlo;netroufám si to ale tvrdit.Je určené pro svařovací stroje WTU a UTA s kterými tvoří úplnou svařovací soupravu pro svařování v ochranné atmosféře argonu.Více by mě zajímalo zdy by bylo možné připojit TIG 30 na zdroj střídavého proudu??
Schéma přípojení ke svařovacímu zdroji je zde:
Zdravím zdejší svářeče,
přicházím asi s debilní žádostí, ale nemohl by někdo, kdo má tento nádherný stroj doma, vytvořit nějaký drobný rozměrový náčrtek? Jsem modelář a rád bych si udělal model této svářečky, ale nikde nemůžu sehnat žádné rozměry. Stačilo by mi vědět délku válce a jeho průměr. Zbytek už by se dal odvodit z fotek.
Pokud by byl někdo tak moc hodný a moh by mi to změřit, byl bych moc rád.
(omlouvám se za OT)
len dodám,že pokial ako píšete triodyn má naprázdno odber 1,4 kW,tak moderný invertor 35 W. Ale inak sa s triodyn zvára super,len tá horobilná spotreba a nepríjemný zvuk,navyše i velmy hlučná.
nemáte náhodou nekdo doma navíc dynamo z triodiny. Mám záměr ho použít k malé vodní elektrárně co mam na potoku za domem. Účel toho je ohřev užitkové vody pro domácnost a
k tomu budete musiet pužit prevodovku,triodyn má trochu vyššie otáčky+dorobit chladenie,budete mat elektrárničku,ktoru bude každý počut. Najvačší hluk na triodyn totiž robí chladiace duchadlo.
Když už je k dospozici takové vodní dílo, ze kterého se vyplatí ohřívat užitkovou vodu, nevyplatilo by se tam rovnou instalovat regulérní vodní elektrárnu?
Když už, já dynamo z triodiny neznám, je určitě dělané na dlouhodobou výdrž, ale vydrží někde u vody ve vlhku fungovat aspoň pár let nepřetržitě jen s nějakou jednoduchou údržbou? Nebude lepší klasika, obyčejný asynchronní elektromotor. Který má určitě mnohem větší výdrž dá se sehnat levně a nejspíš s podobnými otáčkami, jaké bude produkovat to vodní dílo?
Editoval Radim (01-01-2013 10:53:19)
Nebyla by lepší plnohodnotná turbína? Např Francisova. Jen pro představu, kolik do toho chcete dát maximálně peněz?
Trosku si tu pletete pojmy turbíny to je to co pohání voda a generátor to je to co vyrábí elektřinu a je poháněno od turbíny.
http://mve.energetika.cz/
Tyto pojmy jsou my jasný.
kolegové nic profesionalního nechci, než bych vyběhal všechna povolení, hlavně bych musel dodávat do sítě což je podmínka, energetický ostrov by mi potok neutáhl tak by to trvalo 3 roky a jinak bych si tam dal http://www.gess.cz/cz/male-vodni-elektr … rbiny.html tohle to, nejlepší poměr cena/výkon. A nepotřebuje veliký spád. Ne jak ta turbína z bazoš sk
triodyn má dynamo,to znamená vyrába jednosmerný prud,vo verejnej sieti je prud striedavý. Navyše budete musiet vyriešit reguláciu turbíny alebo samotného generátora z dovodu dodržania napatia.
Az tak tragicky bych to nevidel do site nebude dodavat.Astejnosmerny proud na napajeni ohrevu neni problem za pouziti spravneho topneho telesa pouzit.Bohuzel dynamo ma relativne male napeti jinak by se dalo pouzit i na osvetleni klasickymi zarovkami.Jen by bylo treba pouzit dvou elektroistalaci na ruzna napeti.Az zas te tolik v elektru nevyznam ale dynamo by nemelo byt kdovijak citlive na regulaci staci pomoci nejakeho jednoducheho obvodu ridit vystupni napeti buzeni dynama.Cebo bych se mozna bal je zda potok bude schopen dodat dostatecny vykon a reseni prevodu do rychla aby priliz neodebiralo vykon.
Dynamom z triodyni y som nabijal baterie a zadovazil menic so sinusom na vystupe...
Pro modeláře:
prumer "valce" 320mm
delka valce 720mm
delka nastavby (krabice nad valcem) 571mm
sire nastavby 207mm
vyska nastavby (od vrsku valce po vrsek nastavby) 156mm
prumer kola 280mm
celková výška (od zeme po vrsek nastavby) 660mm
zdar jouda37
Stránky: 1 2