SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 2
kdo by se dneska páral s dřevem, pokud to nemají být jakési retropráce. PB nebo i klasickou letlampou se to ohřeje mnohem přesněji. Na 60 st c klidně i troškou lihu v plechovce nebo na plotně obyčejného elektrického vařiče.
Co říkáte na ohřev pomocí dřevěného uhlí a vzduchu?
Potřebuju nahřát kolejnici, abych přivařil stejně silnou trubku.......
blbost
Proc blbost? Protoze je to zbytecne? Nebo kvuli pouzite metode?
Predpokladam kvuli prvnimu protoze drevene uhli se pouzivalo k vyrobe zeleza takze by to problem nebyl.
Honza007 napsal(a):
Proc blbost?
blbá rubrika, blbá metoda, celkově blbej nápad... (ohřejvat kolejnici kvůli přivaření trubky)
Ok souhlas i kdyz metoda v nouzi pouzitelna
Editoval Honza007 (26-12-2012 18:56:56)
Pro upřesnění, trubka je ve skutečnosti ocelovej plnej špalek o průměru 7cm a délce sváru cca 15-20cm. Celé to bude sloužit v betonové zdi jako zpevnění- metr bude zabetonovaná a zbytek bude ve zdi- výška zdi bude 4 metry, bude armovaná- roxory budou přifařený ke kolejnici a celé to bude zalité betonem.
Tak nevím, ale někdo tady v tom má trochu chaos:
tomape napsal(a):
...trubka je ve skutečnosti ocelovej plnej špalek...
z jiného vlákna:
tomape napsal(a):
...kulatinu mám chápat jako plný materiál? Nebo je to jen krátká trubička...
Toto mě fakt dostalo a to ještě není Silvestr:
tomape napsal(a):
... roxory budou přifařený ke kolejnici...
...přifařený...
Hold každej má jinou hantýrku........... A navíc včera jsem to psal lehce opojen
To mi připomíná jak po mně chtěl kámoš materiál na výrobu koz:"Laďo potřeboval bych si udělat kozy.Nemáš tam zbytečných zhruba 6 metrů trubky?-Může být i dutá aby to nebylo tak těžký.Nebude to sice tak stabilní,ale potřebuju to vozit hlavně v autě."Po chvíli:Ty .ole já zas kecám .ičoviny.
K tomu ohřevu kolejnice dř.uhlím:Bacha na to není kolejnice jako kolejnice-některé mají až 0,8%C
Jedná se o kolejnici, která byla zazděná někdy před 40ti lety, kdy děda opravoval rodiný domek- byla asi použitá (takřka určitě). Zkoušel jsem to svářet bez ohřevu a tyčovina upadla hned........ Asi vyzkouším, uvidím, jak to dopadne, kdyžtak to odvezu do šrotu a vyměním za něco jinýho.......
Potřeba bude předehřát tu kolejnici na víc než 200-ideálně ke 300°C což bude při zazdění asi oříšek(odvod tepla).Z kolejnice(kus jsem objevil v kovošrotu) jsem dělával utínky a bylo tam potřeba navařit hranol podle díry v kovadlině.Bylo zapotřebí ohřát ji do červenomodra jina se ten svár uloupnul jako perník.Navrhuju přemístit se do jiného vlákna.
Ládes: Byla zazdění, dnes jí mám již venku na zahradě. Potřebuju jí nahřát a pak k ní přivařit tu tyč. Dnes mám možnosti 2- buď poprosím kamaráda o koks, nebo vezmu doma dřevěný uhlí a pořáně pod ní zatopím.....
Na 200 - 300 stupňů ohřát masívní kolejnici.... půl kubíku dřevěného uhlí to v zimě za mrazu vyřeší.
Obecně z pevných kovářských paliv má dřevěné uhlí(může mít)nejvyšší výhřevnost která je však díky rychlosti hoření(moc ubrat nejde buď hoří v případě že má dostatek vzduchu,nebo čoudí je li přívod malý) vypoupena vysokou spotřebou a zhruba 4 násobnou cenou oproti koksu.Při ohřevu koksem je výhoda že díky normalizovaně velým kusům(hrášek,kostka1,kostka2 a větší už se pro malovýrobu moc nehodí a roztloukat ho dejte pokoj) ohřívaný předmět pěkně obklopí a přenos tepla je daleko lepší než u dřevěného které si při větším přívodu vzduchu akorát vyfoukáme.Nevýhodu je že se musí neustále přivádět vzduch jinak vyhasne a znovu již nechytí(nazdíl od dřevěného kterému přerušení hoření nevadí.Co na to fouknout propanbutanem před svařováním a po svaření nechat dochládnout v popelu v ohništi.
Edit:co třeba přesun sem? http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?id=3754
Editoval Ládes (28-12-2012 11:59:42)
dobry den! panove! pisem z Mongolska. ya hladam elektrody z litiny , v type E-722 ktory vyraba ZAZ VAMBERK
Zdravím do Mongolska. Převodní tabulka Esab Vamberk uvádí následující :
Staré značení ES-722 (Žas Vamberk) - náhrada ES- 723 ( Esab Vamberk ) - OK 92.18 ( značení Esab)
zdravím Štěpán
Stránky: 1 2