SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den, potřebuji udělat pár pěkných sváru a tak mě napadlio že bych použil směsný plyn s 2% helia. Jenže sem narazil na linde a platit nájem lahev na 3 dny a nevybrat ji se mi zdá nesmyslné. Tak mě napalo že bych vzal korgon a láhev helia. Našrouboval redukční ventily a pak jejich hadičky spojil Y spojkou do jedné. Na ventilech bych nastavil: u corgonu 15l-2% a na heliu ty 2%. Je moje úvaha správná??
Předem děkuji za odpověď
to je nerealne,skor sa v okoli kukni po firmach ktore pouzivaju technicke plyny a skus stastie tam...aspon ja by som to tak riesil
Řešením je najmout si lahev se směsí několika plynů.Třeba Siad viz http://www.siad.com/repceca/pagina.asp?m=4&id=335
Nějak jsem nepochopil účel dané akce. Pokud chcete svařovat metodou TIG tak přídavek He neudělá nic jiného, než že zvětší průvar. Na vzhled povrchu sváru nemá He výraznější vliv.
Účel dané akce je ten, že pro metodu 135. prostě tahle tahle směs dělá pěknější sváry než samotný corgon. Jde o svaření točitého schodiště do bytu a finální povrchová úprava má být chromování. Tak chci at to trochu vypadá. A najímat lahev se neoplatí.
Možná byste měl jednodušší, spolehlivější a i levnější koupit cívku trubičkového drátu.
A s tím případným spojením dvou trubiček to není tak jednoduché, jednou jsem to zažil v Rusku a svařovalo to pokaždé jinak. A to byl Ar + CO2. Nakonec jsme to radši naladili na čísté CO2.
no nic koupím elektrody bohler fox 3,2 a je po starostech u nich vím co to dělá a jak to vypadá.