SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj potreboval bych kdyby me naprostemu lajkovi, nekdo tady z vas vysvetlil co bych vse musel koupit pro svarovani metodou TIG, varit chci predevsim tenke plechy (normal cernou ocel) a hlavne potrebuji delat drobne svary neco jako treba kout 1,2 atd proste to co klasicke CO neumi. Jeste bych chtel podotknout ze doma Mam male Mig COcko takze lahev s CO2 a ventil s prutokomerem je na svete, Predem dekuji za odpovedi.
bylo by toto mozne co si o tom myslite? http://www.svarecky-obchod.cz/akcni-set … hf-set.htm
Na láhev co2 a ventil s prutokoměrem zapomente. Potřebujete argon a to je pro kutily v České republice poněkud drahý a nedostupný artikl.
Piponek, mam presne toho isteho Kuhtreibera. Tigom zvara perfektne. Okrem flase s argonom potrebujes este prietokomer so zavitom na argonovu flasu, tigovy horak, a k nemu par volframovych elektrod. Nezabudni na kvalitnejsiu samostmievaciu kuklu.
POkial to nepotrebujes na podnikanie tak zabudni nezaplatis to, jednine hobby zvar obcas lenze budes mat problem s Argonov odkial zohnat a a do coho napustit. Momentalne mam flasu prenajatu na 18mesiacov. ale co bude o 8mesiacov neviem povedat ..... Navyse tu troska tam troska povaris a argon fici plus odpajanie hadic to su dalsie straty. Ale v poslednej dobe som zacal pouzivat TIG na nahrievanie nepovolitelnych veci tak ze nelutujem kupu ani Argonu ani zvaracky.
Takze prvy bod je zistit cenu argonu v okoli a jeho dostupnost, + cena za prenajom....
A prave proto mam argon koupeny a dovezeny z Polska..
JJ,i já mám flašku s Argonem 5.0,až dojde tak přepustím,nebo seženu jinou (Polsko).Na hobby svařování to asi jinak v současnou dobu nejde.
Jsem jen zvědav kdy zakážou dovoz technických plynů z Polska....
piponek napsal(a):
bylo by toto mozne co si o tom myslite? http://www.svarecky-obchod.cz/akcni-set … hf-set.htm
Já mám 1700HF a svařuje perfektně MMA i TIG. má velké možnosti nastavení včetně pulzu.