SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdravím,
máte někdo zkušennost s typem JASIC MIG / MMA 160 III (N207)? Uvažuji o její koupi do pojízdné dílny Avia, která má vlastní generátor poháněn od motoru 220/380V max výkon 16Kw. Ještě jsem si pohrával s typem Jasic 250, ale ta je na 380V a má 16 A jistič. Zde už mám obavu, aby se mi nezačlo kouřit z generátoru při větších proudech svař, nedej bože ze svářečky a sváry za něco stály. :-)
Popřípadě, když by někdo poradil, jaká typ by byl nejvhodnější pro tento účel. Počítám s přenášením svářečky i mimo vozidlo.
Jedná se o drobnější kovo, opravy na stavbách atd.
Díky za typy.
Co třeba Picomig 180 od EWM?Jasic je sice podstatně levnější,ale na trhu není zas tak dlouho oproti tomu je EWM poměrně slušně zavedené a picomig by měl fungovat i na dlouhé prodlužce.
http://www.formicaweld.cz/d.PICOMIG180GSYN.html
Staci si spocitat jaky max vykon svarecka potrebuje a pak ho jen cca 2,5 vynasobit a pak hned vite jak silny generator musite mit, samozrejme je to mozne spocitat i obracene.To plati predevsim pro ivnertorove svarecky klasicke trafo jednodussi usmernovac nebo klasicky mag odbockovy stroj nejsou v pripade pouziti na centrale tak choulostive.
pokial to ma byt na generator tak radsej zvaracku na 400 v pri rovnakom vykone (prikone) sa to rozlozi na tri fazy takze prudove zatazenie generatora je mensie,ak da ten generator 16kw tak nemoze byt problem...predpokladam ze ma vstavane ochrany aby sa zamedzilo jeho "dymeniu"
Uplne jsem zapomel jak pise pavol.sk je treba si dat pozor na to jaky vykon muze generator dodat do jedne faze pokud pouzijete jednofazovou svarecku nebo vlastne jakykoli spotrebic.Generator na avii bude mit dostatecny prebytek vykonu na pouziti svarecky do cca 5 kW vykonu
Děkuji za rady. Tohle je pro mne Španělská vesnice. Měl jsem Alfinu 310 CO, ale dal jsem ji před lety pryč. Byla to na mne velká Kráva. Koukal jsem na tu PICOMIG 180 od EWM. Je to hezká hračka, ale ta cena je také libová. :-/. Docela mne nadchl ten Jasic 160 MMA III a váhám mezi Jasic MIG 250. Hlavně kvůli přívodu el na centrálu. Zkoušel jsem si je na krámu a obě vaří super. Ta 250 je jen na 380V. Elektrikář nejsem, a co jsem je oslovil, dávají od centrály ruce pryč. Asi mě nechtí mít pak na svědomí, že jim budu vzpílat před vraty:-). Tady je každá rada dobrá. Samozřejmě, že v obchodě mi namluví cokoli, abych si ji koupil. Když jsem chtěl přijet s Avií, že je vyzkoušíme přímo ve voze, tak se jim do toho moc nechce. Nejspíše mají sami strach.
ja bych to videl na klasickou odbočkovou mašinu omi 165 ta neni moc veka, a na centarale bude fungovat dobře, pokud mate 3 fazovou centralu, tak 3F odbočkova mašina bude provas dobrá omi 205/kit 205 a pod ty maji vahu kolem 60KG celkově...
Chci vám poděkovat za rady. Zajel sem do prodejny s Avii a vyzkoušel jak jednofázovou, tak i 3fazovou. Jednoznačně 3fazova to vyhrála. Vzal jsem jasica MAG 250 3fáz. Do 220 A vařila super, na 250A už byl problém. Zapálení oblouku bez problémů. Překvapilo mne, jak takový čínský zázrak vaří super. Jen mě zklamali, že návod je na draka. Dráždil jsem ji po koupi tak ještě 2 hod a zkoušel ladit V a A s tlumivkou. Na to, co potřebujem opravdu super. Máte někdo zkušennost s typem drátu myslím značku? Vzal jsem od nich jen 5 kg cívku abych jim udělal radost.
Děkuji Luboš Plzeň
Svářečka je tak jednoduchá . že návod není vůbec potřeba. Její charakteristika je nastavena tak , aby vařila co nejlépe v ochranné atosféře CO2. Výborně svařuje i hliník, zde nemá mezi levnými nepulznímí zdroji konkurenci. Na černý materiál je nejlepší drát Huatong HTW 50 a obyčejné CO2. Tlumivku nastavujte dle výkonu a síly drátu, čim menší výkon , tím menší tlumivka.
Ja na 12kw generatore-ckd som zvaral -aj chlapci na stavbe a v pohode zvaracka formica250 a ked uz nestihala centrala-nastaveny max vykon na zvaracke tak sme pouzili 200amperovy invertor na elektrodu a bolo vybavene-na hruby material ako 40cm icko 3,2 elektroda a co2 nebolo potrebne-cize musis si rozdelit co a akym strojom budes zvarat
Stránky: 1