SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím,sehnal jsem před časem hořák s kabelem na TIG a tak jsem se pustil do stavby.V součastnou dobu stojím nad problémem jak honit do hořáku chladící kapalinu,měl by někdo nápad ? (chladič i ventilátor bych měl)
Sender, ty máš dar poptávat něco vždycky těsně předtím, než chystám článek na stejné téma... Viz třeba ta sušička elektrod.
Článeček o chladících jednotkách se chystá a vyjde příští týden. Ale v zkratce: čerpadlo z pračky, chladič - topení z auta z vrakoviště, nádržka z ostřikovačů (taktéž vrakoviště), to celé dát do plechového kufříku z výprodeje a fachá to
Nedávno som videl pumpu určenú na prečerpávanie vody pripojitelnú k vŕtačke - myslím že po spojení s vhodným motorom by sa to na tento účel celkom hodilo...
sqad:Ani nie,lebo tie pumpy niesu konštrukčne stavane pre staly chod.
Vrtuľu vo vnutri to ma z gumy,ktora tesne prileha k vnutornym stranam pumpy.
Problem bol v tom,že tie gumene lopatky sa po čase odlomia.
Netvrdim,že poznam konštrukciu každej pumpy,ale ta ktoru som mal v rukach bola takto riešena.
Díky za informace,na článek si počkám.
Jinak ,našel jsem nějaký nabídky čerpadel na webu,zkusím nějaký objednat.
aha tak to môže byť - ale možno niekde v narexe by mohli mať niečo podobné a ,,celoživotné"