SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
watta97 napsal(a):
Tohle to všechno co je ktomu potřeba mám po strejdoj ale vživotě sem to nedělal a kloudně nevim jak to funguje. A jak to teda je stim přepouštěním když budou ty lahve uplně stejný asi v nich bude stejnej tlak (tlaky v bombách se vyrovnají) ne?
Tento dotaz svědčí o tom, že jsi o CO2 nepřečetl nic (podstatného). Stlačený CO2 je kapalina, která se "přeleje" a v prázdné lahvi zbyde jen trocha plynu.
wata97 O přepouštění jsou tu celá vlákna, stačí přečíst a pochopit! Jestli toho nejsi schopen, kup si plnící průhledný zapalevač a průhledný plyn a můžeš pokusničit za cca 50Kč a s bezpečnějšími tlaky. Pozor! Propan-butan je na rozdíl od CO2 hořlavina! Můžeš plyn opakovaně přepouštět do zapalovače a zase zpět (nemá-li zpětný ventil - zjistíš zmačknutím ventilku zapalovače), správným odpuštěním nádobku ochladíš /nebo v mrazáku/...
Prijde mi ponekud kontraproduktivni v tomto pripade neco radit. Ve vsi ucte kterou mam ke vsem prispevatelum tohoto fora i k tazateli bych ho poprosil zopakovat si fyziku protoze tohle je opravdu otazka zakladnich znalosti.
Komu není s hůry dáno ...
Viac fliaš , viac prepustíš - tlak bude vždy vyrovananý, prvá 100bar, druhá 50bar, alebo prepustiť do jednej a mínať tú požičanú, ale v prvom rade si zisti kde ten MIX zoženieš za kolko a za akých podmienok... Pri bežnom zváraní železa je úplne zbytočné si komplikovať život plynom "MIX" ak budeš riešiť zváranie TIG metodou tak potom začni riešiť argon. U nás plnia oficialne CO2 za 0,8€ kg teda 20kg 16€, bez papiera za 12€. Naplnenú flašu mám niekedy od polovice mája (kvetna) a neviem či som minul polovicu a to s tým plním ešte Sodastream 3 osobám , ale zasa ked čosi potrebujem tak si to zvarím v práci ...