SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování

Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !

Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování

#26 25-10-2012 20:28:27

zdeště
Zablokovaný

Re: TIG_HF_zapalovanie_nefunguje_prosim_pomoc

Dobrý den,
když se tu hovoří o panu Zdeště,měl by se vyjádřit i on.
Povím Vám příběh o opravách invertorů:

Vedla se tu jednou diskuse, zda  daná svářečka má funkci ARC FORCE či zda ji nemá. Tazatel se jmenoval V O N T.
Zde se zvedla taková nevole vůči tomuto připěvovateli, že jsem sám byl z toho naprosto vyveden zmíry.
V O N T byl a patrně je O D B O R N Í K. Vlajkonosiči této nevole tu byli různí "experti" včele s ADMINEM což mne ještě více znepokojilo, kolega BOBOBO tam tehdy exceloval co by vrchní poučovatel a rozumbrada. Jen ne k problematice.
Nakonec A D M I N  V O N T A  Z A B L O K O V A L.  Což mi naprosto vzalo víru, že na tomto fóru jde o svářečky.
Ne, nejde, jde tu o to, kolik unese šroubek kilo a to, jak někomu ukázat,že většího hlupáka než je on už není. A když už nevíme kudy kam, tak jej  Z A B L O K U J E M E.

Dikuse o ARC FORCE skončila naprosto fiaskem. Plamenní obhájci na finále byli VONTEM dotázáni, zda by někdo z nich jej mohl poučit a popřípadě alespoň naznačil kde a jak tento obvod hledat. NIC jen přitroublé výzvy, připomínky, ale nic konkrétního, jen kvákání o ničem.
Výsledek byl nasnadě 1:0,admin : VONT - ZABLOKOVANÝ......
Tento nešťastný konec přispěvovatele mne přesvědčil, že když pohrdli odborníkem, potom amatér ... ???
To máte jako s Kristem, jen promluvil a následně udělal zázrak a vlastní jej nechali zabít.
S pozdravem Zdeště

P.S.
BOBOBO šel nedávno ještě dál, všechny nás tu vyzýval, abychom mu posílali invertory, řídící jednotky ap. a on je zdarma opraví a dokonce se s námi tu rozdělí o poznatky
... máte tu nového mesiáše jen dejte, prosím, pozor aby Vám jej nezablokovali , bez něj by tu byla naprostá vědomostní tma. A na zázrak byste potom marně čekali

servis,oprava, svářečky,bodovky,plasmy
...dobrý servis, přítel vašich svářeček...

#27 25-10-2012 21:58:09

newton24
Člen

.....mam pocit ze sa toto forum sa niekde zvrhlo. Pridal som sem fotky a poziadal o pomoc a ked sem niekto pise ze ,,nebude prezradzat svoje tajomstva na ktorych zaraba" mi pride sebecke... povacsine to robia ludia ktori nikdy nic nedokazali iba si ustriehnut par veci na ktorych si mysli ze bude donekonecna zarabat a boja sa ze sa to dozvie niekto iny...
mam vlastnu firmu pricom mi chodia ucni zo skoly na prax a nestavam sa tak ,,nic vam nepoviem, nic neukazem aby ma niekto nenahradil alebo nebol lepsi"
cest par ludom co sa snazili mi pomoct wink  aspon vidim ze sa tu nadej hrstka uvedomelych ludi

*ked pridem na chybu urcite sem napisem

#28 26-10-2012 04:30:43

zdeště
Zablokovaný

Dobrý den příteli newton24,
vy jste mně asi nepochopil, já nemám potřebu, abych na Vás vydělal, či Vám NEprozrazoval nějaká "tajemství", já jsem tu psal a těch, co Vám tu naprosto zbytečně radí a o tom kdo hodně ví, o bývalém přispěvovateli a o tom jak dopadl, když tu konkrétně diskutoval o invertoru.
Já nesahám odborníkům ani po paty a opakuji: radit v tak složitém zařízení aniž byste jej viděl je nad síly kohokoliv a pokud ne potom:  http://www.svarecky.com/invertory-inver … invertory/
Děkuji za pochopení Zdeště

Editoval zdeště (26-10-2012 04:38:30)

#29 26-10-2012 09:41:12

bobobo
Člen

Závěr celé té pohádky , po bobobovi zde zůstanou schemata a rady , po Štěpánkovi pachuť sehnaných kšeftů . Nic víc a nic míň . Je škoda dál klofat do klábosnice .

#30 26-10-2012 10:43:10

Radim
Člen
Místo: Severní Morava

newton24 napsal(a):

.....mam pocit ze sa toto forum sa niekde zvrhlo. Pridal som sem fotky a poziadal o pomoc a ked sem niekto pise ze ,,nebude prezradzat svoje tajomstva na ktorych zaraba" mi pride sebecke... povacsine to robia ludia ktori nikdy nic nedokazali iba si ustriehnut par veci na ktorych si mysli ze bude donekonecna zarabat a boja sa ze sa to dozvie niekto iny...
mam vlastnu firmu pricom mi chodia ucni zo skoly na prax a nestavam sa tak ,,nic vam nepoviem, nic neukazem aby ma niekto nenahradil alebo nebol lepsi"
cest par ludom co sa snazili mi pomoct wink  aspon vidim ze sa tu nadej hrstka uvedomelych ludi

*ked pridem na chybu urcite sem napisem

Ono je to tak, že kdo umí, ten většinou maká a vydělává. Takže nemá čas tady psát. A pokud píše, tak nejčastěji v první řadě tím psaním relaxuje.
Neboli co je zadarmo, většinou bývá v průměru horší kvality než když je to placené. I když výjimky se najdou.

#31 26-10-2012 10:47:31

Radim
Člen
Místo: Severní Morava

zdeště napsal(a):

radit v tak složitém zařízení aniž byste jej viděl je nad síly kohokoliv

S tímto jednoznačně souhlasím. i když co se týká svařování a invertorů, taky nejsem odborník.
Na dálku jedině online videokonferenci a online opravování a radění. Až hardware a software k tomu bude běžný....

#32 26-10-2012 15:04:23

zdeště
Zablokovaný

Dobrý den,

bobobo napsal(a):

Závěr celé té pohádky , po bobobovi zde zůstanou schemata a rady , po Štěpánkovi pachuť sehnaných kšeftů . Nic víc a nic míň . Je škoda dál klofat do klábosnice .

prosím,  BOBOBO, nevzdávejte to, dál klofejte, vždyť co Váš, klof toť klenot a těch schémat a rad co jste tu zanechal ... jenom nás prosím neopouštějte!!!! Vy náš technický poklade.
S pozdravem Zdeště

P.S. jen pro kolegu BOBOBO - ten můj softstart se prodává jen to fičí a Vy s tím nic nenaděláte i kdybyste byl sám  Velký ANDRSEN

Editoval zdeště (26-10-2012 15:05:20)

#33 26-10-2012 18:54:47

pavol.sk
Člen
Místo: Prievidza

fakt plodna debata,kazdy ma s casti pravdu a co sa tyka vonta mne prisiel ako male decko ktore zo zadneho sedadla auta krici na vodica kedy tam budeme,kedy tam budeme,kedy tam budeme ? da sa to vydrzat len urcitu dobu pokial pride reakcia...o jeho kvalitach ako elektronika nepochybujem ale asi nevedel kedy ma uz byt ticho

#34 27-10-2012 19:22:59

zdeště
Zablokovaný

Dobrý den pavol.sk,
já jen, že je to škoda. Situace, která se odehrála je jedna věc, avšak tady jde o techniku. Nejde o nějaké vyhrocené osobní přístupy. I to se může stát.
Víte, pokud se člověk odsoudí a vyžene ze společnosti jen proto, že je jiný, nepohodlný, nebo jinak nesedí, potom se stane, že menšina ochudí ostatní o přínos, který tu mohl být. Pokud jsem pochopil Vonta, tak jeho zkušenosti nejsou jen s nějakým jedním zařízením, ale s celou plejádou a to je pro mnohé velká škoda. Mohli jsme zde dnes všichni číst jeho názor, nebo dokonce řešení. Tak tu máme jen polemiku o tom co kdo neumí, kolik kdo má osciloskopů, jak si tu kdo mastí ego, kolik kdo namíchá malty, či jak tu zanechává kdo, jakou pachuť.
Váš názor respektuji, jen jsem cítil potřebu se k němu vyjádřit.
S pozdravem Zdeště

#35 27-10-2012 20:56:22

bejmar
Člen
Místo: Klášterec nad Ohří
Web

zdeště napsal(a):

Dobrý den,
když se tu hovoří o panu Zdeště,měl by se vyjádřit i on.
Povím Vám příběh o opravách invertorů:

Vedla se tu jednou diskuse, zda  daná svářečka má funkci ARC FORCE či zda ji nemá. Tazatel se jmenoval V O N T.
Zde se zvedla taková nevole vůči tomuto připěvovateli, že jsem sám byl z toho naprosto vyveden zmíry.
V O N T byl a patrně je O D B O R N Í K. Vlajkonosiči této nevole tu byli různí "experti" včele s ADMINEM což mne ještě více znepokojilo, kolega BOBOBO tam tehdy exceloval co by vrchní poučovatel a rozumbrada. Jen ne k problematice.
Nakonec A D M I N  V O N T A  Z A B L O K O V A L.  Což mi naprosto vzalo víru, že na tomto fóru jde o svářečky.
Ne, nejde, jde tu o to, kolik unese šroubek kilo a to, jak někomu ukázat,že většího hlupáka než je on už není. A když už nevíme kudy kam, tak jej  Z A B L O K U J E M E.

Dikuse o ARC FORCE skončila naprosto fiaskem. Plamenní obhájci na finále byli VONTEM dotázáni, zda by někdo z nich jej mohl poučit a popřípadě alespoň naznačil kde a jak tento obvod hledat. NIC jen přitroublé výzvy, připomínky, ale nic konkrétního, jen kvákání o ničem.
Výsledek byl nasnadě 1:0,admin : VONT - ZABLOKOVANÝ......
Tento nešťastný konec přispěvovatele mne přesvědčil, že když pohrdli odborníkem, potom amatér ... ???
To máte jako s Kristem, jen promluvil a následně udělal zázrak a vlastní jej nechali zabít.
S pozdravem Zdeště

P.S.
BOBOBO šel nedávno ještě dál, všechny nás tu vyzýval, abychom mu posílali invertory, řídící jednotky ap. a on je zdarma opraví a dokonce se s námi tu rozdělí o poznatky
... máte tu nového mesiáše jen dejte, prosím, pozor aby Vám jej nezablokovali , bez něj by tu byla naprostá vědomostní tma. A na zázrak byste potom marně čekali

Ano je to zcela běžná věc jsme tak naprogramovaní.
http://www.cez-okno.net/clanok/eckhart- … o-je-ego-i
Je tu někdo lepší něž já? smile

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla