SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Mam dotaz je nějaky hořak kde by byla trubka hořaku ohebna?Potřebujeme vyvařit diru pruměr 45mm do hloubky80mm a vic.
U hořáků chlazených vzduchem kde je převlečná matice je trubka z mědi a da se přiohnout nebo narovnat.
Editoval Honza007 (22-09-2012 20:50:03)
Já si spíše myslím, že tazatel měl na mysli asi něco ve stylu bovdenu. Ten tam je, ale uvintř a pouze vede drát.
Myslíte hezky ale tazatel se ptal na trubku ne na bowden.To bych spíše tipoval něco ve stylu flexibilního krčku u TIG hořáku(který toho ohýbání stejně moc nesnese).Jinak jsme si běžně tyhle trubky přihýbali dle potřeby jen si je třeba dát pozor na ulomení závitu (vrub).
Editoval Honza007 (22-09-2012 21:35:52)
Děkuji za odpovědi,snad je nějaky hořak ktery je z teflonu a ne z mědi.
Teflonový hořák? A jak vede proud?
Honza007 odpověděl naprosto jasně, snad jen ještě navíc bude třeba upravit nebo vyrobit nový ofuk, pokud to bude vnitřní koutový svar v průměru 45, tak klasický ofuk bude asi překážet.
Já nepsal přímo bovden, ale něco ve stylu bovdenu. Jako že by chtěl tu trubku, na které je hubice ohebnou, něco jako bovden nebo hadice. Takový jsem ale zatím neviděl.
Už jsem musel řešit ledacos, ale nejhlubší svár byl 65 mm, kdy se z technologických důvodů vyvařovaly mezery 50 mm mezi dvěma deskami na desce podkladní. Po různých experimentech jsme ale stejně podle předpokladu skončili u vysokovýtěžné obalené elektrody. U otvoru podle zadání by sice byl značný problém s odstraňováním strusky, ale zese je to schůdné i z důvodu možnosti pohledu do svarové lázně. Při vhodném napolohování (např. PF, PC) se i ta struska lépe zvládne.