SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den všem! Mám jeden dotaz,na který jsen nenašel ani po dlouhém hledání odpověď.Po bráchovi jsem podědil spoustu elektrod,ale nikde se nemůžu dopídit ani po výrobci ani na co jsou.Pokud někdo ví na jaké sváry se používá elektroda Elite 8013 nebo 6013 a WELCO 188 prosím o odpověď.Mám invertor Kutil a tak předpokládám,že bych je mohl použít.Podotýkám,že ty názvy jsem přečetl na elektrodách a proto nemusí být přesné.Krabičky bohužel nejsou. Moc dík
Na invertor jdou všechny elektrody... u některých je třeba přehodit +/-, v návodu k invertoru je to jistě popsáno.
Jinak zkus třeba http://www.welco.cz/katalog/seda-litina … -elektrody odkaz dodal pan gůůůůůůgl, stačí krátce hledat.
Prošel jsem katalogy Welca,ale označení mají 4 místné,nicméně 18 řada je na litinu.
Koukám že pozdě....
Editoval Ládes (20-09-2012 22:24:52)
Moc dík,alespoň vím s čím mám tu čest.Pokud by jste věděli na co by mohly bý ty Elite,dejte vědět.I tak jste mi pomohli a dík za váš čas. Milan
A na elektrodě nic natištěno není?
K těm výše uvedeným číslům, značení bude nejspíš dle AWS.
Takže 6013 by byla nelegovaná rutilka.
8013 (pokud je to opravdu 8013 a ne 8018) pak rutilka pro Mo legované oceli, třeba 16Mo3, nebo CrMo, jako 13CrMo45, nevím jak to ti amíci dělají, že se jim do jedné normy vejde tolik různých materiálů...
Milan60 napsal(a):
Moc dík,alespoň vím s čím mám tu čest.Pokud by jste věděli na co by mohly bý ty Elite,dejte vědět.I tak jste mi pomohli a dík za váš čas. Milan
JardaK napsal(a):
A na elektrodě nic natištěno není?
K těm výše uvedeným číslům, značení bude nejspíš dle AWS.
Takže 6013 by byla nelegovaná rutilka nebo rutil-celulózka.
8013 (pokud je to opravdu 8013 a ne 8018) pak rutilka pro Mo legované oceli, třeba 16Mo3, nebo CrMo, jako 13CrMo45 nebo třeba zušlechtitelné 25CrMo4 atd., nevím jak to ti amíci dělají, že se jim do jedné normy vejde tolik různých materiálů...Milan60 napsal(a):