SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování

Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !

Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování

#1 14-09-2012 09:23:32

Patrac
Člen

Alfa in /kit in

Dobrý den. Jsem tu na fóru nový
Chtěl bych se zeptat na zklušenosti s těmito firmami. Něco jsem tu už pohledal. Momentálně vlastní trafo od firmy Einhel už nějaký ten pátek. Sice už nesvařuji tolik jako před několika lety ale vyskytla se potřeba svařování nerezu a tenkých plechů. Takže pokukuju po nějakém invertoru. Nehodlám investovat desetitisíce korun a pro moje občasné svaření prostě potřebuji něco obyčejného.
Koukal jsem se na Alfain Pegas 160HF popřípadě obdobný typ od KITinu.
Základní vlastnosti které požaduju je:
HF start na MMA i TIG
Down slope
Předfuk dofuk plynu
cena kolem 10 000kč

chtěl jsem se zeptat jestli firma Kitin a alfain je jen podoba nebo se nějkak rozdělili.. obě nedaleko třebíče, podobnost přístrojů vč barevnosti je až zarážející...
měl jsem možnost několikrát vařit s KITinem 1700HF a něco podobného by mi napriosto dostačovalo..

#2 14-09-2012 14:49:15

Patrac
Člen

Re: Alfa in /kit in

no tak už to vím. Dneska jsem se stavil na stánku alfain. věc se má takto:
byla jednou jedna firma kde umřel majitel firma se rozpadla na dvě Kit In a Alfa in každá jde vlastní cestou. firma kit in se dále rozpadla na omnicor. a ten se myslím dále dělí. pokud si to dobře pamatuju.... no takže i když jsem dostal dobrou nabídku od alfa inu tak jsem to bohužel musel ztopit.. neb zjišťuji že pokud si neseženu plyn ( což tu řeší 88% osazenstva) tak nemá smysl cokoliv dál řešit.. Platit nekřesťanský pronájem firme Linde nebo Messer) se mi nechce. A když si koupím i vlastní láhev na argon tak jsem byl ubezpečen že ani jedna firma mi ji nenaplí ( i kdyby měla atest a byla určená pro Argon) Známý co od Linde láhve bral to již neprovozuje od jara takže možnost přefouknutí argonu se tím smrskla na minimum.. chjo..

Editoval Patrac (14-09-2012 14:50:18)

#3 14-09-2012 19:24:31

KMU1
Člen

Dá se koupit nerezový trubičkový drát a vařit v čistém CO2 metodou MIG-MAG ale také není nejlevnější.

#4 15-09-2012 23:48:29

killer
Zablokovaný

Do trubičky nechoď, nejlevnější řešení je sehnat starý hasičák, který má stejný závit na redukčák a předělat si ho. Je to vyzkoušeno a prověřeno. Viz svarinfo ;-)

Servis, revize, MIG/MMA/TIG/PLASMA/SPOTTERY - svářeč amatér.
Hlášky z praxe: "Včera bylo pozdě!" "Neexistuje nejde" "Nemožné na počkání, zázraky do tří dnů" "Já jsem tak dobrej, kdybych byl ještě lepší, tak mě zakážou!"

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla