SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Původně jsem se mi docela líbil multifunkční - MMA , TIG a MIG. /za cca 16000Kč/ připadalo mi to jako docela dobrý nápad,mít všechno v jedné bedně. Když ale opadlo nadšení tak jsem si teprve uvědomil ,že když budu potřebovat mimo dílnu kdesi cosi svařit elektrodou tak budu tahat celý multifunkční krám, který váží cca 18kg sebou , a to ještě budu muset předtím odpojit CO hořák , vyndat cívku s drátem, a odpojit plyn . Pak ovšem to dát zase zpátky. Vložit cívku s drátem, zavézt drát do hořáku atd. Když to budu dělat tak 2x týdně, tak to opravdu nasere. Nebo to tahat sakumprdum všechno, což taky jednou nasere. Proto jsem koupil inventor GAMA 1500M /za 7000Kč vč. DPH/ který má výstup i pro CO. K tomu jsem dokoupil za nehorázných 1800Kč potřebnou tlumivku a dok jsem si vyrobil - de facto okopíroval PSV 10. Podavač drátu mám za 500Kč, el. řídící obvod ze stavebnice za 350Kč, hořák za 950Kč. V budoucnu počítám, že až se ten plastový podavač drátu za 500Kč utahá, tak si tam pořídím kvalitní 4 kladkový. Svářím pro domácí potřebu a občas nějaký melouch . Tato sestava mi plně vyhovuje . Tot vše
To by se mi taky líbilo, proč se něco podobného neprodává? Ten PSV 10 je velká bedna, co v tom všechno je? Copak by to nemohlo být v podobné bedničce jako ten malý invertor a jen to propojit? Do čeho jsi to zabudoval ty?
Nemohl bys sem hodit schema a fotky?
No mohlo by to být menší o tom není pochyb. V tý bedně je tlumivka, podavač drátu, malý trafo na 24V a plošný spoj s elektronikou na řízení podavače a cívka svařovacího drátu. Takhle si to namalovali a takhle to budou asi mrskat furt. PSV 10 stojí od 8500- 16000Kč - podle toho jaký "podnikatel" to nabízí.
Kluci, hlavně koukejte na zatěžovatel 100%! A pak na výbavu stroje, aby to mělo eurokonektor, plynový ventil v mašině, pořádný motor, trafo měď. Atd atd
Editoval killer (08-09-2012 01:48:08)
Ta GAMA 1500M má zatěžovatel 100A/ 100% ,což je myslím výborný. Až budu dělat modernizaci tak dám eurokoncovku a jak už jsem psal taky 4 kladkový podavač. Foták nemám
aco třeba v mobilnim telefon tam taky ne? dneska digitalní fotak je za par šušnu ke koupi snad všude bazary jsou jich plne... taky by mne zajimala vaše konstrukce..
Gama 1500M , Pravý konektor a v něm levý a pravý kontakt je pro zapínání svářečky spínačem v hořáku. - ovládací napětí je AC 24V. Je však potřeba pravý vyp. přepnou dolů na symbol Co hořáku, pak je Gama 1500M jako zdroj "tvrdého" napětí pro CO sváření. Elektrikář už bude vědět jak nato ........
Stránky: 1