SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj mohl by někdo popsat zkoušky na kompletní obsažení materiálů i jejich tloušťky případně průměru či síly stěny u metod 131,135,136 a 141 vím že toho je spousta tak snad to někdo popíše díky.
Vezměte si k ruce nejnovější verzi ČSN EN 287-1 a po několika hodinách pečlivého studia budete vědět vše podstatné. Nebo to má někdo dělat za vás?
tak tak v jinak je tohle práce na pořádný elaborát
Teď jsem se docela pobavil, když jsem se podíval na poradnu na www.cws-anb.cz, kam kolega karkulin771 zadal před dvěma hodinami stejný dotaz. Jsem zvědav, co mu tam odpovím, ale mám takový dojem, že to bude totéž, co tady.
No když to nejde dveřma mohlo by to teoreticky jít oknem, ale myslím že dotyčný by nejraději aby mu to přišlo "komínem"....
Editoval Ládes (26-08-2012 19:28:07)
Děkuji za rady nerady a posměšky no nic češi se nezapřou.
Jako důkaz "češství" beru právě požadavky a reakce karkulina771....
Hafo potřebné literatury vydává např.Zeross.Právě vyžadovat a nárokovat si aby za mně někdo udělal něco z čeho budu mít bez přičinění prospěch je takovou českou specialitou.V případě drobnosti co zabere sotva pár minut to vem čert,ale tohle není ten případ.
Editoval Ládes (26-08-2012 22:07:27)
Kolego karkuline771, zde se vůbec nejedná o češství ve vámi chápaném smyslu, ale o velmi rozsáhlou problematiku, kterou je potřeba velice pečlivě studovat s normou v ruce. Ve vašem případě se totiž jedná o sestavení přibližně 10 zkoušek. A to, zlobte se nebo ne, za vás nikdo dělat asi nebude. Po zjištění toho velkého množství různých svářečských zkoušek totiž asi začnete kalkulovat na co máte peníze a nakonec skončíte u jedné, dvou zkoušek. Ostatní práce na definicích zkoušek, kterou udělá někdo za vás, pak přijde vniveč. Ještě pořád si myslíte, že vám nikdo z lenosti nechce pomoci? Už jste aspoň nahlédl do normy ČSN EN 287-1 ? Pokud vám tam bude něco nejasné, rádi vám poradíme. I když jsme ti "češi".
Pane Jirkati na to se tak nedívej já se třeba dnes dozvěděl od vedoucího provozu že X svár s předehřevem a nájezdy trvá dlouho a tak mám na 90mm plotně použít V a nepředehřívat, na případném pomalém chládnutí taky nesejde. Pak na co jsou ty Čsn normy když je nekdo ani nečte. Tak sem zavařil podle jeho představ a vyvezl na déšť a teďka mi z odpolední volali že to při obrábění prasklo. Pohoda ne
Editoval franišek (27-08-2012 21:23:45)