SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím, potřebuji uřezat z konstrukce rezavé "účka" a následně je vyměnit. Když je odřezávám tak kvůli rezu mě nechce kyslík profouknout přes materiál, takže se mi lázeň vrací a prská na mě, je to v místě kde se nedostanu bruskou. Nezná někdo nějakou fintu jak řezat rezavé věci? Díky za tipy
Musíš to bohužel déle zahřívat na zápalnou teplotu oceli (autogen) nebo použít plazmu nebo opískovat.Jinak asi nic moc nevymyslíš.
Kladivo!!!. Pro začátek stačí pořádná rána,aby rez odskočil. Potom už to jde.
drážkovací elektroda nebo kladivo a mjzl a osekat rez
Lister napsal(a):
Nezná někdo nějakou fintu jak řezat rezavé věci?
znám spoustu fíglů, nejlepší způsob určím když to vidím,
obecně: nepouštěj řezací kyslík, jen to ohřívej tak dlouho, dokud se oxidy železa (koroze) nepřetaví v železo - pak to půjde.
Pro rychlé domácí použití zpravidla stačí větší hořák (i řezák) a s mírným přebytkem kyslíku nakloněným hořákem povrchovou vrstvu rzi odfouknout. Zpravidla ale víc vadí rez na odvrácené straně od které sa vyfukovaná tavenina odráží. Pak se musí řezat velice pomalu.
Díky za tipy. Zatím je nejlepší jet pomalu, vracet se. Rez oklepat moc nejde, nekde je to prorezavený uplně a rez celkem dost drzi musim odsekavat mejzlem a ani to neni perfektni, je tam více rzi než železa. Hodně zahřívat to taky nemůžu, kousek vedle je beton a vypraskal by a pokroutil by se nosný profil, který je vzdálen cca 6-10cm. Plazma mi odesla kdyz sem rozpaloval rezavou vyrovnavací nadrz, takze je na oprave, a na toto jsem ji nezkousel. Takze jeste jednou diky za tipy a nejak se stim popasuji
to:bourač
No co trufol by si si?
http://www.mojevideo.sk/video/207ef/rez … etrov.html
nemám 300metrové hadice
dvě flaše na hrb a stačí ti pět metrů
Rez by měla pořádným nahřátím zkřehnout. Je to v podstatě jen směs oxidů železnatého a železitého FeO a Fe2O3 částečně hydratovaná vodou na koloidní hydroxid železitý FeOOH, respektive Fe2O3 . FeO . x H2O , kde x je číslo nějak od 0.něco až ve velmi vlhkých místech cca 5 - 7 plus nějaké nečistoty dané tím místem.
Voda by měla ze rzi začít unikat už při teplotách 100 - 150 st C a nad takových 250 st C už by měla během pár minut utéct většina vázané vody. Vrstvy rzi se tak od sebe a nezreznutého materiálu rozvolní, takže by mělo stačit pořádné poklepání hrotem sekáče, podpořené kladivem.
Ahoj, dostal se k nám kšeft na bourání vítkovických věží (je to smaltovanej plech)- otázkou je, jak tojde dobře žezat? máš s tím bourači zkušenosti? Je lepší to řezat na menší kusy, anebo spíše na větší a pak to pomuchlat nakladačem?
4mm plech, řeže se to úžasně - akorát ti smalt bude lítat za krk a za brýle, vem si kuklu.
Nebo kloudnej utahovák, je to stejně rychlý jak plamen.
Už sem umíš dát fotky?
jj, je to celkem 12 věží na 2 místech- bývalý prasečáky....
Jak bys to bourači řezal? s kamarádama jsme přemýšleli a napadli nás tři varianty- 1) z plošiny či lešení to řezat na kus a ty schazovat odzhora dolu
2) podříznout věž a postupně kolem dokola odřeávat kusy (to tvrdí kolegové, já jsem pro první možnost)
3) to je asi totální kravina- udělat řez cca půl metru od horního okraje kolem dokola, pk ten prstenec naříznout a pomocí traktoru jej rozevřít a schodit podél stěny k zemi (to se mi zdá jako dost riskantí
jafi napsal(a):
to:bourač
No co trufol by si si?
http://www.mojevideo.sk/video/207ef/rez … etrov.html
ty jafi, inspiruješ mě
budu teď bourat toto - v= 80m, nechtěl jsem vůbec lézt nahoru, mám takovou vyzkoušenou metodu skácet jako strom
investor to ale zamítnul takže musím jeřábem zvrchu po malých kouskách
to musím osobně - (smrt je velmi blízko), ale kdo bude natáčet? Vyřeší to kamera čelovka.
Som rad ze som ta inspiroval, dufam ze dopadne vsetko fajn :-)