SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím všechny,mám možnost složit zkoušky a rád bych věděl co za zkoušky to vlastně je.Je to samá zkratka a nikdo ze svářečů mi nic bližšího neřekne.Kdyby se mezi vámi našel někdo, kdo ví co znamená označení a co stím můžu svářet : EN 287-1 135P BW+FW 1.35t10PFssnb díky Honza
EN 287-1 - označení evropské zkoušky podle které probíhá příprava a zkoušky svářečů
135 - metoda svařování v tvém případě MAG(Obloukové svařování tavící se elektrodou v aktivním plynu)
P - plech
BW+FW - tupý spoj + koutový spoj
1.35 - normalizované jemnozrnné oceli se zaručenou mezí kluzu od 360MPa do 460MPa
t10 - tloušťka zkušebního plechu je 10 mm
PF - poloha svařování a to je poloha svislá nahoru
ss - jednostranné svařování
nb - svařování bez podložky
kdyby někdo zde nesouhlasil tak at mě opraví, myslám si že jirkati mě tam najde chybu
Editoval Unihero (09-08-2012 12:45:19)
Super díky,konečně jsem o něco chytřejší :-) mám si tyhle zkoušky dělat tak jsem byl zvědavý co to je...ještě jednou dík.....
Unihero napsal(a):
EN 287-1 - označení evropské zkoušky podle které probíhá příprava a zkoušky svářečů
135 - metoda svařování v tvém případě MAG(Obloukové svařování tavící se elektrodou v aktivním plynu)
P - plech
BW+FW - tupý spoj + koutový spoj
1.35 - normalizované jemnozrnné oceli se zaručenou mezí kluzu od 360MPa do 460MPa
t10 - tloušťka zkušebního plechu je 10 mm
PF - poloha svařování a to je poloha svislá nahoru
ss - jednostranné svařování
nb - svařování bez podložky
kdyby někdo zde nesouhlasil tak at mě opraví, myslám si že jirkati mě tam najde chybu
To co jsi napsal je vysvětlení označení zkoušky, neboli to na čem vykonal zkoušku. I když je tam chyba už v zadání. Pro tupý spoj: EN 287-1 135 P BW 1.3 S t10 PF ss nb
Rozsah: svařování metodou 135 a 138; svařovat lze plechy v poloze PF a PA, nebo trubky o průměru větším než 150 mm v poloze PA. Lze svařovat materiály celé skupiny 1 to znamená 1.1, 1.2, 1.3 a 1.4. Oprávnění je pro tl. od 3 - 20 mm. Lze svařovat jak jednostranné tak i oboustranné svary s podložkou i bez podložky. Písmenko S znamená plný drát a lze svařovat i s trubičkovou elektrodou plněnou kovovým práškem.
Editoval Petr (09-08-2012 20:56:06)
Tak samozřejmě zkoušky jsem udělal :-) ,ale orosil jsem se ... díky bohu
a dal jsem si i kouťák nad hlavou :-) i když nevím asi to ani nepoužiju...