SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Na internete ponúkajú stroj tri v jednom.Zvaranie MMA/ TIC DC 10-180A a plazmová rezačka 10-50A. Má niekto s tým skúsenosť?Ako to zvára a pod. Je to na domáce použitie
Na hlinik to neni.
to rudo123 - já mám tu troj mašinu. Vaří to dobře, ale hliník nejde.
Hliník se učím vařit COčkem ( hliníkový drát + argon ). Návod, jak to dělat je v tomhle vlákně :
http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?pid=48889
Ahoj, chtěl bych se zeptat jak mam svářet al. konstrukce z trubek a jeklu? Problém je ten, že je to svařování venku a nemám zkušenost s timto svařovánim.
Nevim zda-li svaret al. elektrodou a nebo tig/ac ? Nebude problém s povětrnostními vlivy?? Mam inventor Kuhtreiber Tig 200 AC/DC. Diky
Ještě se chci zeptat kolik si říct za svár metodou tig? Nechci aby cena byla příliš vysoka!! Svářím jen tak doma po práci, ale ted mi nabídl práci na konstrukce, tak bych to chtěl zkusit.
Da sa varit aj vonku, ale musi byt skoro dokonale bezvetrie, a je vhodne aby bolo pod mrakom, pretoze na slnku budes slepy od toho ako sa Ti bude odrazat slnecne svetlo od konstrukcie... A ci je lepsie varit elektrodou alebo Tigom? Ja take veci varim mojou MIG formicou. Hlinikovy drot a argon alebo helium.. :-) No a cena samozrejme.... spocitaj si naklady na material, droty a plyny, nieco na delenie materialu, nieco od cesty kedze Ti to vsetko pod nos nikto nedonesie, nieco na dane a odvody ked to robis oficialnou cestou, no a za pracu si tiez vypytaj poriadne, pretoze zvaracov hliniku je ako safranu. :-) Musime byt dobre zaplateny.. :-))
Editoval vyrobca (18-08-2012 12:03:19)
Děkuji a snad to dobře spočítám