SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Šlo by nejakým zpusobem využit trafo svarecku RTB2 pro vyrobu COčka
Člen
No nič nové si neobjavil.
Toto sa už preberalo pár rokov do zadu ....
Editoval KMU1 (24-07-2012 14:26:33)
Ne má jinou charakteristiku pročtěte si nejdříve forum!!!
Mám na stole ředkvičky a chtěla bych z toho bramboráky,hmm, co takhle ředkvičky vyměnit za brambory,to je dilema........omlouvám se,nedá mi to,ale je to k tématu a fórum o vaření....hezký den
kuplub napsal(a):
V zásadě ANO. Stačí trafo jen rozdělat, případně zkrátit plechy- ustřihnout na přesných nůžkách (a to bude mít jejich majitel fakt radost, protože ten křemík v trafoplechách pěkně tupí ostří), potom spočítat a znovu navinout- asi jiným drátem, protože počet závitů samozřejmě nebude pasovat. A všechno na jeden sloupek, aby z toho zase nebylo rozptylové trafo. A spočítat i velikost okna, jestli se to opravdu vejde na jednu špulku,.... No, trochu dost práce, bylo by jednodušší vzít rovnou nějaký tvrdý trafo. A ještě jednodušší je svářečku koupit a nic nebastlit, když tomu nerozumím.!?
A to je duvod proc by tu melo byt vlakno FAQ nejcastejsi dotazy!! Ale stejne by je spousta zacatecniku na foru necetlo
Sheldon Cooper na ně
http://cs.wikipedia.org/wiki/Sheldon_Cooper
JARDA V napsal(a):
kuplub napsal(a):
V zásadě ANO.
v zasade se da z auta udelat letadlo ponorka motorka svarecka jen si vybrat;)
V zásadě jde skákat z letadla jen s igelitkou. Ovšem, jak to dopadne je otázka
No pokud je igelitka dost velka a nebo letadlo stoji na zemi
Editoval Honza007 (24-07-2012 16:08:20)
Pánové (a dámy), vidím, že si rozumíme.
Otázka zněla:"Šlo by nejakým zpusobem využit trafo svarecku RTB2 pro vyrobu COčka"
A na tuto otázku jsem odpověděl dle nejlepšího vědomí a svědomí. Tedy:"V zásadě ANO."
Pokud někdo nečte, nečte, nečte, a nečte, ... a pak se blbě zeptá, jakou asi může očekávat odpověď??
"V zásadě ANO.", protože to možné je, i když poněkud pracné.
Pak nastíním, že je to pracné, a navrhnu (dokonce dvě) řešení. Buď tvrdé trafo, anebo svářečku koupit.
Kolegině evik mě předběhla, ale její příspěvek zapadá do mého pojetí věci naprosto přesně: Chci bramborák a mám jen ředkvičky.
Z cukety se dá udělat dobrá smažená placka (bramborák???), a ředkvičky jsou (při troše fantazie) dost podobné cuketě. A nebo ne ???
Editoval JARDA V (24-07-2012 18:53:40)
tomape napsal(a):
V zásadě jde skákat z letadla jen s igelitkou. Ovšem, jak to dopadne je otázka
Určitě to "DOPADNE", o tom nepochybuji.Gravitace se prostě přihlásí o slovo a nedá se nijak ošálit. Dokonce ani podplatit.
Editoval JARDA V (24-07-2012 18:52:42)
Dobrý den,
mnoho povídání, dokonce už tu i vaříme na kuchyňské plotně, což samo o sobě není od věci, bramborák to je věc /může být i s ředkvičkou jako příloha/
O RTB víme že má jinou charakteristiku, že cívky jsou na dvou sloupcích, že je určeno pro sváření elektrodou, že váží cca 18kg.
Ale kdo jste to s tím transformátorem RTB zkoušel? Když už probíráme i gravitaci. Rád bych slyšel od někoho, jak TO DOPADLO, jak se to chovalo co tomu chybělo.
Praktické poznatky mohou uklidnit zdejší rozbouřené názory.
Předem děkuji za poznatky zde Vámi sdělené.
S pozdravem Zdeště
P.S. někdy ani google neví
Nóó..
šlo by RTB usměrnit a za to nacpat impulzní stabilizátor napětí pro daný proud. Ten stabilizátor by byl o něco jednodušší a levnější než invertor.....
ja uz sem udelal coček z traf,kazdou noc jednu! zkus to taky,vsechno delam kdyz spim a moc me to jde, tuhle sem ridil vlastnorucne vyrobeny koně :-D sem zvjedavy,kam se dnes kouknu,tak čau
Ale vždyť dnes bývají v těch malých hobby strojích taky docela měkké trafa a taky to funguje. Mají ale trošku nižší napětí na prázdno, ne 48V, ale odhadem 35V.
s RTB jsem svařovala , ve škole jsme měli JS 90 RTB, na ukázku z čím se dělalo dříve. V loni to šéf vzal na burzu v kurzu to nikdo nechtel ani zkusit ze je to historie. Kurzu na 111 ubývá i když jdou inventory pořád cenově dolů já jsem jen chtěla nějak naznačit že dotaz byl časově relevantní v době před 30 lety. Na trhu je hafo odboč. mig mag zařízení , budoucnost je v inventrorech, jen ten bramborák je věčnej a bez brambor to nejde......
Takže jsem tim chtěla navrhnout prodat, koupit nebo vyměnit...... hi. Přeji hezký den
Pokud ti nevadí číst po polsky , tak máš co číst . http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto … mp;start=0 Já jsem pročetl celé , ono je to tak 10x dokola .