SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Z praktickych dovodov som sa rozhodol vymenit svoju trafozvaracku za nejaky invertor v rozumnej cene. Zvaracku vyuzivam sice iba doma, ale relativne dost casto. Tak zvazujem ci nezainvsetovat a priplatit si za invertor s TIG. Moja otazka znie ci ma pre domace podmienky vobec zmysel kupovat nieco take, teda zhanat flase a tak dalej... Prosim poradte
No nevyplatí ale domácí použití je trochu něco jiného než ve fabrice.Také záleří zda chcete svářet i hliník protože pak je to zase o něco dražší (ac/dc).LAHVE JE JEŠTĚ TO NEJMENŠÍ ;)Pokud máte kde sehnat argon pak už je to mnohem lepší.Jinak co se DC Tigu týká tak máte mnoho možností od čínského Berlana BWIG 180 za cca 6000 po mašiny za 100000 Jinak bych vám doporučil svářečku s HF protože se tak vyhnete zapalování oblouku Wolframovou elektrodou a tím jejího ničení.
Editoval Honza007 (24-07-2012 14:24:35)
Reálne TIG nevyužijete. Ak by ste zainvestovali do vybavenia (fľaša+plyn+nájom, redukčný ventil, TIG horák, samostmievacia kukla) budete sa nejaký čas tešiť z toho že zvárate TIGom a po čase toto nadšenie z Vás opadne a potrebné vybavenie odložíte. Keď potrebujete niečo privariť okolo domu vždy siahnete len po MMA metóde.
Ak si kúpite invertor dokážete s obyčajnou elektródou (EB-121) vytvoriť zvar ktorý bude (v domácich podmenkach) vyhovovať ako technickým tak aj estetickým požiadavkám.
Pokud ovsem nemate konicka pohledove svareni nerezu nebo legovanych oceli pro energetiku.Jinak se to nevyplati.Ovsem jak rikam doma to mnohdy neni o tom ze by se to"vyplatilo"
Zdravim.Jozefko treba si na začiatok položiť jednu doležitú otázku.máte na,čo využiť ten tig?Máte si odkial zohnat plyn?ked s tym vyslovene nepracujete,tak sa to na pouzitie pár krát do roka kupovat velmi neoplatí.Ale zase dnes kupite invertor rovno aj s tigom(ale je to drahsie) a ostatné si mozete a nemusíte dokupit(mozno niekedy v budúcnosti).Ale aj tak velmi tazko sa odpoveda na otazku,za ci ho vyuziete,lebo nalepsie si rozumiete VY.
Dakujem vam vsetkym za rady:). Ja som toho nazoru, ze co je doma to sa pocita, ale ako pisete na zvarenie okolo domu mi vystacia asi klasicke baziky . Tak radsej kupim kvalitnejsi invertor ako kupit šunta s TIGom
jozefko napsal(a):
Dakujem vam vsetkym za rady:). Ja som toho nazoru, ze co je doma to sa pocita, ale ako pisete na zvarenie okolo domu mi vystacia asi klasicke baziky . Tak radsej kupim kvalitnejsi invertor ako kupit šunta s TIGom
preco by si mal kupit sunta s Tigom, to by som skor povedal ze kupis dobry inventor ale ten Tig bude sunt,pretoze na tych leps. zvarackach ktore maju metodu tig si mozes nastavit ovela viac parametrov
Ja mam toho Berlana a taky staci ma Hf tig i s pulzem.
jafi napsal(a):
jozefko napsal(a):
preco by si mal kupit sunta s Tigom, to by som skor povedal ze kupis dobry inventor ale ten Tig bude sunt,pretoze na tych leps. zvarackach ktore maju metodu tig si mozes nastavit ovela viac parametrov
Z haldiska toho ze to bude pouzivat doma je mu tych x nastaveni asi zbytocnych, navyse TIG doma umoznuje nieco pekne zvarit, presne a rychlo. Ale cena za zvar je niekde inde.
Atlan napsal(a):
jafi napsal(a):
jozefko napsal(a):
Z haldiska toho ze to bude pouzivat doma je mu tych x nastaveni asi zbytocnych, navyse TIG doma umoznuje nieco pekne zvarit, presne a rychlo. Ale cena za zvar je niekde inde.
no rychlo to pochybujem, ale ja osobne by som kupoval taku zvaracku, na ktorej sa tie parametre daju nastavit
Svareni Tig ma proti ostatnim zpusobum pomerne pomaly diky nizke postupove rychlosti.Srovnaval bych to snad jen se svarenim plamenem.Vysoka cena tig svareni je relativni hlavne vzhledem k vybornym vlastnostem svaru.