SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Nazdar som umelecký kováč a chystám sa kúpiť si co2 mašinu uprednostňujem značky kemppi a migatronic. Chcem sa opýtať či niekto nemá s týmto tipom (Migatronic AUTOMIG 223 MPS-4 TF) skúsenosti. Tu je link: http://shop.migatronic.cz/hlavni-oddele … -tf?id=625 cena: 47000 kč, Díky za různe tipy
V práci mají podobnou, ale trošku menší typ, myslím že Automig 273 a svařuje krásně, když to člověk dobře nastaví. Srovnal bych to minimálně se svářečkami OMI nebo Kuhtreiber.
Mašinka je to dobrá. Přesto doporučuji si s prodejcem vyříkat předem záruční podmínky. A všechno písemně. Když se totiž nakupuje přímo od Migatronicu tak jsou ty podmínky výborné. Prodejci ale mají často snahu si ulehčit práci a náklady a rozsah záruky chytře zúží. Nevím proč to dělají, u Kemppi ani u Froniusů si to nedovolí. Vůbec se nebojte si dát do smlouvy servisní podmínky, případně i bezplatné zapůjčení stroje v případě okamžitě neodstranitelné poruchy. Migatronic je dobrá a spolehlivá značka. Pokud se jejich stroje nepřetěžují, resp. nevyužívají až nadoraz tak s nimi nejsou problémy.
Pokud tuhle svarecku chcete na profi vyuziti pak za podminek co pise jirkati ok.Pokud by jste ale nebaziroval na značce pak jiste vyhovi i o mnoho levnejsi kvalitni stroje ceske vyroby samozrejme pokud se bavime o strojich podobnych parametru
Dívám se, že tam mají i typ 273, jako mají u nás v práci, ale zdá se mi, že u nás mají tu svářečku trošku menší než je v odkazu, ale možná to je jen optický klam.
Zbytečně předražený stroj velice chabých parametrů.To ,že dobře svařuje , je v této třídě naprosto normální i u strojů o polovinu levnějších.Na profi použití jen na drobné zámečnické práce a autoklempírnu.
Díky všetkým za odpovede... a akú zváračku by si odporučil ty ZDENÁLE?
No ta cena už je věc druhá.
Obdobne parametry maji Omi 205/TIGER 205 a jsou levnejší vykon podají stejny..
Proto, že jste ze Slovenska , doporučuji vám stroje Formica, které jsou také drahé , ale ne tolik.Z českých stroje ALFA, nebo Omicron.Tam se při stejných parametrech dostanete na poloviční cenu.Pokud jste dobrodružné povahy, zkuste sroje Jasic a budete příjmně překvapen cenou i svařovacími parametry.Ten migatronic má parametry např. strojů OMI 204, OMI205, ALF 180, ALF 200 atd.
Dobrý den.Pokud se kolega ptá na zkušenosti se značkami Migatronic a Kemppi,tak já osobně můžu za sebe říct,že mám zkušenosti pouze se značkou Migatronic a jen ty nejlepší!V práci máme Automig 221,je to slabší mašinka na plechařinu,dále potom Tigovku PI 250 DC HP.Migatronicem je vybavena celá firma tj.asi 60 svářeček.Bezproblémové mašiny,ale je to taky samozřejmě otázka obsluhy.Za sebe můžu říct jednoznačně ANO.
Vyjma ceny nelze strojum Migatronic nic vytknout.Jsou to svarecky na vysoke urovni urcene pro profesionalni nasazeni.
Měl jsem různé svářečky dnes už jen Migatronic a vím že cenově nejsou nejlevnější ale když se mě cokoliv na mašině pokazí a to zatím jen spotřební díly tak jde do šroubku na netu najít katalogové číslo požadovaného dílu a za dva dny mám náhradní díl doma s údržbou vůbec žádný problém se spolehlivostí taky nee navíc kdykoliv potřebuju vyřešit nějaklý problém ohledně našin nebo nastavení nebo svařování speciálních materiálů zavolam a po telefonu mě servis a nebo obchodník Migatronicu poradí co a jak vyřešit.
Migatronic je skvelá značka, ale za tú cenu by som už fakt vyberal niečo čo má aspon trochu viac funkcii, lebo ten konkrétny model je štandartná "holota" akú ti ponúkne slovenský ETP snád za polovicu ak nie menej.
No pokud uvažujete v takové cenové relaci tak bych navrhla Picomig 180 puls.Jako umělecký kovář zejména oceníte multifunkčnost a použitelnost v terénu při osazování plotů,bran a doplňků,bez problému jede na elektrocentrálu i dlouhé prodlužováky.Děláme kursy i pro umělecké kováře z vedlejší školy takže si to mohli vyzkoušet a mám jen výborné reference,investice se jim velice rychle vrátila.Hlavně se jim líbil bronz,nerez,hliník v pulsu,i elektrodou to jede prima,tig je sice la,ale plně vyhovuje.Šéf tuhle hračku vzal do kursů jako doplněk,jako co existuje na trhu,ale teď to máme jako hlavní vercajk na výjezdy,mohu to jen pochválit,tohle se EWM povedlo.S potencionální opravou a n.d není problém,dělá se to u nás,zatím se mi to nepodařilo zničit a to jsem holka a hraju si s tím už pár let,měli jsme jeden z prvních kousků.....zdravím