SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahojte,
vie mi niekto poradiť zariadenie na zobrazovanie parametrov zvárania ku zváračke Vario Star 2500.
Existuje nejaké extérne zariadenie?
Díky :-)
Nejjednodušší by byl klešťový multimetr.
Co chcete u tohoto klasického MIG Mag automatu zobrazovat???Vše co je třeba vidíte dle polohy přepínaču a potenciometrů.Jistě dal by se tam zapojit Voltmetr a přes bočník Ampermetr ale k čemu??Krom toho by to byl zásah do svářečky a předpokládám že se během sváření na měřící přístroje nedíváte snad jedině kdyby měli funkci zobrazení posledních měřených hodnot pak by měli nějakou vypovídající hodnotu.
Editoval Honza007 (17-07-2012 16:52:43)
Tuhle svářečku máme v práci a jak psali nade mnou, tak na co měřáky? Buď podle tabuky na krytu, kterým je zakryt prostor cívky drátu, nebo pokusně si to nastavíte a jedete. Tenhle typ má myslím maximum 250A, 10 sv. stupňů a posuv si podle toho doladíte.
Ahojte,
ďakujem za odpovede, nastavenie zváračky nie je problém či podľa tabuľky na kryte alebo odskúšania.
Ja by som potrebovala vedieť ak si nastavím regulátor rýchlosti drôtu na 9m/min a doladím stupňový prepínač na stupeň 6, koľko je to približne ampérov a voltov.
Existuje nejaká prevodná tabuľka? Určite mi postačujú polohy prepínača a potenciometra, ale i tak by som sa rada dopátrala k hodnotám.
Ďakujem za odpovede.
Budto muzete dodelat kyzene meraky nebo pomoci voltmetru a klestoveho ampermetru udelat tabulku s grafem ale musi byt kazda zvlast pro ruzne plyny (smesne nebo Co2) a prumery dratu.Podobne jako to je v navodu k WLSP 315.
Vy nejdříve nastavíte posuv a až teprve potom hledáte sv. stupeň přepínačem? Já i mnoho dalších to dělá podle mě naopak. Nejdříve nastavíme sv. stupeň přepínačem, třeba na 7ku a potom potenciometrem posuvu hledám přesné nastavení posuvu drátu.