SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahojte, tak jsem si ve finále pořídil mašinku od německého výrobce STAMOS S-AC200P a dokonce i s podálovým ovládáním. Po pohledání tady na foru, jsem přesně tohoto výrobce, že by někdo zminoval nenašel, ale doufám že to není, jak tady mnozí píšou "barevna krabice". I když co se týče elktroniky, jaká se dnes nevyrábí v číně? Nemáte někdo zkušenosti s tímto výrobkem? Zatím co jsem zkoušel a učím se hlavně Al tak to vypadá, že to maká tak jak má, tedy až na dofuk, ten at s tím kroutím POST TIME jakkoliv, se mi zdá dofukuje to pořád strašně dlouho.
Odkud jsi to koupil (byl by link) ?
Koupil jsem ji na aukru od jedneho polského prodejce za 18.000,- včetně dopravy až ke mě na dílnu. Tu je link na aukci, ale je již skončená, ale to by podle mě neměl být žádný problém. http://aukro.cz/show_item.php?item=2455955447 Je tam na něj i mail a podle všeho asi umí česky, komunikoval jsem s ním pouze v češtině. Nicméně jsem potom dohledával výrobce a jeho stránky a narazil jsem na toto http://www.stamos-schweissgeraete.de/pr … -200P.html zha 575Euro snad i vč DPH. Ale to je už ted vedlejší, aspon pro mě. Teda pokud s tím dofukem bude něco v nepořádku, posílám mu ji zpátky (právo vrácení zboží bez udání důvodu přes internet) a beru taky přímo od Stamosu.
Čínská barevná krabice to tedy je. Já ji znám pod označením JASIC TIG 200P AC/DC. To ovšem ničemu nevadí, jsou to dobré stroje a svou práci si odvedou úplně stejně jako svářečka značková za 50 a více tisíc.Cena za kterou jste to koupil není taky špatná.Dofuk má být minimálně 5 secund a nastavuje se některým knoflíkem na pravé straně, od něhož vede značení k té koncové přerušované části svařovací křivky./To je ta silná klikatá čára mezi knoflíky, nahrazující návod /.Vrácení problém nebude, získání zpět peněz a servis ano.
No ono mezi náma, ten stroj za 50tis. bude mít tištěné spoje vyrobené v číně :-D, to samé jako když jsem si myslel že BLAUPUNKT je echt výrobce autorádií a po tom co ho koupil BOSCH a přibyla nám divize sortimentu autorádií a začaly se vyřizovat reklamace a záruční servis, jsem viděl i s komentářem od servisáka, že to je echt čína, taky právě dodal, že už nezná tišták vyroben jinde, pokud si ho někdo nevyleptá doma :-D. Aspon že jste mě utěšil tím že svou práci odbyde jako ta značková, díky. Tak ten dofuk funguje a je min. tech cca 5s jak píšete. Tak se nic vracet nebude a běda jestli bude chtít začít stávkovat, každopádně na ní mám 2 roky záruku.
Viděl jsem už někde Tig AC/DC 201P.Plánuju si to domů taky koupit.Těch barevnejch krabic je tolik,že nevím do čeho jít.Argon 5.0 mám už doma.Jak je to s náhradníma dílama a hlavně schéma -dá se sehnat?
Jaká největší síla hliníku se s tím dá vařit?
Editoval Sender (14-07-2012 21:06:20)
10mm s tím nedáš.
Stačí se podívat,kolik ampér na jakou tloušťku AL materiálu / druh sváru potřebuješ a kolik má krabice víš....
U hliníku je situace trochu složitější, než se na první pohled zdá. Nezáleží jen na síle materiálu, ale i na celkových rozměrech svařovaného dílce . Také závisí na tom, co snese hořák a jak dlouho dané zatížení dokáže akceptovat.Proto je u hliníku vesměs doporučován hořák s vodním chlazením.Tig 200p ac/dc lze reálně použít do 4mm silného hliníku, 6 mm silného železa a 7 mm silného nerezu a to pouze na krátké svary du cca 25 cm.
V případě vodou chlazeného hořáku by se dalo i víc,kolik ?
Vodou chladeny horak ide ruka v ruke s masinou ktora vladze viac ako 200A ...
Tak krabice má AC 20A-200A a při 200A výdrž 60% pracovní doby na 100% píšou na 154A, ale kolik je ta pracovní doba. Tak jsem to zkoušel a na elektrodě 2,4 max 120A, pak se upaluje a jistě by potřeboval hořák vodní chlazení, takže nějakejch 200A leda tak ve snu. Pro zajímavost (dotaz víše Milda87) na tu tlouštku hliníku, tak na 100A viz foto [/url]
ale to nieje zvar aky si predstavoval Milda87 .-)
Na 100A to si si na zrkadlo musel trooosku pockat vsak ?
Aku elektrodu pouzivas ? Uplatit ju na 120A to nieje nieco koser.
Na hlinik si kup cisty wolfram (zelena)
Šak mám zelenou, taky tohle není svár, on se ptal na svaření 10mm silného hliníku a ne jak hezky ten svár vypadá, tohle je z profilu, aby viděl jak hluboko to prohřeje 18mm materiálu, svár je vlevo, tohle je konec. Když sem to dal na plno, tak se utavovala, ubral sem tak na 3/4 (150A) a taky to si myslím nezvládala, dál jsem to nezkoušel, všechno se moc žhavilo.
Editoval alesak1188 (15-07-2012 22:41:29)
Já se na nic neptal,jen jsem říkal,že 10mm je na tuto mašinu podle mě moc.Taky ji mám, potřeboval jsem vařit 10mm materiál-koutové sváry a nezadařilo se mi.Vařil jsem raději Cočkem.
Dospěl jsem k názoru,že na to výkonově nestačí-ale mohu se mýlit a můj neúspěch má jinou příčinu,když tak mě někdo opravte,rád se poučím.