SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
zdravim .
mal by som taku otazku ohladne zvarania AL ,viem ze pri zvarani musi mat material utcitu teplotu ale stale mi robi problem ze mi pri kraji sa mi robia pory dutinky na zakladnom marerialy a obcas aj priamo vo zvare su pory ....nevie niekto poradit cim to bude ? dakujem
Problém jsi popsal hodně bídně , jaký materiál svařuješ(chem. slož. a tl.), jaký máš přídavný materiál popř. ještě jakou metodu používáš?
Mám auto a nejede mi poradte mi ???? asi tak že!!! Neberte to prosím osobně ale jak bylo zmíněno výše na radu tu máte hodně málo informací.
Editoval Honza007 (03-07-2012 12:50:24)
no ok sorry zle som to napisal... mal som napisat ze je to jeden nosic z motocykla takze je to nejaka tvrdsia zliatina AL ..pekne zvoni je to nieco dost tvrde. material bol ocisteny a zvaral som to TIGom a pridavny mi poradily AlMg5 alebo AlMg4.5
MISI-I napsal(a):
zdravim .
mal by som taku otazku ohladne zvarania AL ,viem ze pri zvarani musi mat material utcitu teplotu ale stale mi robi problem ze mi pri kraji sa mi robia pory dutinky na zakladnom marerialy a obcas aj priamo vo zvare su pory ....nevie niekto poradit cim to bude ? dakujem
Při předpokladu, že máte čistý Ar, správnou velikost hubice a správný průtok plynu, ty póry vznikají nejčastěji nedokonalou čistotou materiálu. I zdánlivě velmi dobře očištěný Al předmět může obsahovat stopy nečistot, zejména stopy mastnoty ap. Zejména pokud se jedná o Al odlitek. Zde nezbývá, než porositu odbrousit až do čistého mat. a svařovat znovu. A to třeba několikrát.
Jak píše frank, pořádně to odmasti - někdy pomůže prohřát to plamenem - uvidíš jestli po ohřevu leze z pórů mastnota.